Visi puikiai žinome, jog česnakas nuvaiko ne tik vampyrus, tačiau ir įvairius kenkėjiškus virusus bei negeras bakterijas. Nuostabiausia, kad šį augalą galime vartoti įvairiomis formomis, o česnakinė trauktinė viena iš įdomiausių jo formų. Pati trauktinė paruošiama lengvai ir greitai, o vartojimui jokių rėmų nėra. Taigi, štai ką reikia padaryti:
Paimti:
2-3 česnako skilteles
Aštraus raudono pipiro ankštį
0,5 litro degtinės
Čia labai svarbu teisingai pasirinkti česnaką. Daugeliu atveju, parduotuvėse parduodami atvežtiniai česnakai, savo skoninėmis savybėmis stipriai nusileidžia vietiniams, Lietuvoje išaugintiems česnakams. Tad bėgam į artimiausią ūkininkų turgelį, susirandam mielai besišypsančią močiutę ir perkam pas ją česnako galvutę. Galim ir kelias, juk vis tiek jau išlindom iš namų.
Degtinę galim pasirinkti bet kokią, bet aš, kaip tikras savo šalies patriotas, rekomenduočiau pirkti lietuvišką. Degtinės kokybė ypatingos rolės čia nevaidina, česnako skonis paslėps visus prastesnės(jei tokią nusipirksite) degtinės trūkumus.
Paruošimas:
2-3 česnako skilteles supjaustom smulkiais(tik nereikia persistengti) kubeliais. Susmulkintą česnaką sudedam į sandariai uždaromą indą(pvz. stiklainį). Nuplaunam, perpjaunam per pusę, išvalom nuo sėklyčių ir į tą patį indą įdedam ir nedidelę aštraus raudonojo pipiro ankštį. Viską užpilam degtine ir uždarom. Paruoštą trauktinę trims paroms pastatom į šiltą, tamsią vietą. Kartą per parą galima švelniai pamaišyti. Po trijų parų gautą trauktinę nufiltruojam per vatą ir supilam į butelį. Viskas, galima vartoti.
Gaunasi stiprus, vyriškas gėrimas, kuris puikiai tiks vartojimui gamtoje, šaunioje draugų kompanijoje. Česnakinės trauktinės ilgai laikyti nepatartina, bėgant laikui ji praranda tiek aromatines, tiek skonines savo savybes. Tad gaminkitės šį gėrimą prieš vartodami ir gerkite ne didesnėmis kaip 30-50ml dozėmis.