350gr. natūralus jogurtas
Kario pasta
Mėtos lapeliai
Agurkas
Druska
Paruošimas:
Dubenėlyje susimaišom 200 gr. jogurto ir tris šaukštus kario pastos. Krevetės išplaunamos paliekant lukštą ir perpjaunamos išilgai. Nepamirštam pašalinti žarnyno veną. Dideliame plokščiame inde, pjūviu į viršų, suguldom paruoštas krevetes ir ištepam paruoštu marinatu. Viską atlikę pastatom 4-5 valandom į šaldytuvą.
Paruošiam raitą(indiškas jogurtinis patiekalas). Mėtos lapelius išplaunam, išdžiovinam ir grūstuvėliu sutrinam iki sulčių pasirodymo. Nusiplaunam šviežią agurką ir smulkiai supjaustom. Sumaišom likusius 150 gr. jogurto su mėta, agurku ir druska.
Krevetes iš abiejų pusių apkepam ant grilio. Kepam po porą minučių iš kiekvienos pusės. Patiekiam su mėtine raita.
indiški patiekalai
jūros gėrybių patiekalai
krevetės ant grilio
krevetės prie alaus
pikantiški patiekalai
Užkandos
užkandžiai