Kokteilis Bombardino



Kokteilis Bombardino: Karšta Kiaušinių Bomba.


   60 ml Advocaat (kiaušinių likerio).
   30 ml Brendžio, Romo, Viskio arba Džinėpros (Genepy, Alpių likerio). Brendis yra tradicinis pasirinkimas.
   Plakta grietinėlė.
   Žiupsnelis tarkuoto cinamono arba muskato.


   Įpilkite Advocaat į mažą puodą. Kaitinkite ant labai silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol likeris taps karštas, bet neleiskite jam užvirti (tai labai svarbu, kad kiaušinio tryniai nesukibtų). Nuimkite puodą nuo ugnies. Įmaišykite brendį (arba pasirinktą spiritą). Jei norite itin karšto gėrimo, spiritą galite šiek tiek pašildyti atskirai, bet paprastai tai nėra būtina. Paruoštą karštą mišinį supilkite į mažą, pašildytą puodelį (espresso ar demitasse puodelis) arba stiklinę. Uždenkite storu sluoksniu šviežiai plaktos grietinėlėsPabarstykite cinamonu arba muskatu. Patiekite nedelsiant.

   Bombardino gimė 1974 m. slidinėjimo kurorte Livinjas (Livigno), Italijoje. Manoma, kad jį sukūrė Rifugio del Mottolino kalnų trobelės savininkas, siekdamas sušildyti sušalusius slidininkus. Jis sumaišė karštą pieną, Advocaat ir viskį, o vienas pirmųjų ragautojų sušuko: „Mama mia, è una Bombardino!“ (O, mano mama, tai bomba!), taip gėrimas gavo savo pavadinimą. Gėrimas greitai išpopuliarėjo Alpių regione ir tapo žiemos bei Kalėdų sezono sinonimu visoje Italijoje. Skirtingai nuo daugelio šaltų kokteilių, Bombardino neturėtų būti skystas. Advocaat, šildomas ant ugnies, dar labiau sutirštėja, suteikdamas gėrimui tankią, kreminę tekstūrą, panašią į karštą kremą ar pudingą.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال