125gr. kvietiniai miltai
150gr. kukurūziniai miltai
180ml. vanduo
50gr. parmezano
45gr. sviestas
aguonos
druska
jūros druska
Paruošimas:
Kvietinius ir kukurūzinius miltus, smulkia tarka sutarkuotą parmezaną, sviestą, druską(pagal skonį) ir vandenį sumaišykite iki vientisos masės. Sumaišytą tešlą pridenkite ir 1-2 valandoms palikite pastovėti. Įkaitinam orkaitę iki 200 laipsnių. Tešlą iškočiojam iki 3mm storio lakšto. Pagal skonį pabarstom aguonomis ir jūros druska. Kad aguonos ir druska įsispaustų į tešlą, švelniai pravažiuojam kočėlu. Tešlą supjaustom 2,5cm. juostelėmis ir įdedam kepti. Kepam 15-18 minučių, kol kraštai paruduos. Ataušinam, supjaustom mažesniais gabalėliais ir 2 savaites saugom hermetiškam inde kambario temperatūroje.
kepiniai
kukurūzų miltų patiekalai
miltų patiekalai
patiekalai iš miltų
sūrūs patiekalai
užkanda prie alkoholio
Užkandos