Kokteilis Sangrita



Sangrita: Aštrus ir gaivus tekilos palydovas
   120 ml pomidorų sulčių (šviežių arba konservuotų)
   60 ml apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
   30 ml laimo sulčių (šviežiai spaustų)
   15 ml grenadino (arba granatų sulčių)
   1–2 šaukšteliai aštraus padažo (pvz., Tabasco arba Valentina)
   Žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų
   1–2 ploni jalapeno arba serrano pipiro griežinėliai (nebūtina)
   Ledo kubeliai (jei patiekiama šalta)


   Į šeikerį įdėkite jalapeno griežinėlius ir lengvai sutrinkite. Supilkite pomidorų, apelsinų ir laimo sultis, grenadiną, aštrų padažą, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite arba suplakite su ledu. Patiekite šaltą mažose taurėse (šotų dydžio) šalia tekilos šoto. Sangrita geriama pakaitomis su tekila. Pirma tekilos gurkšnis, tada Sangrita. Alkoholio kiekis 0% (nealkoholinis), bet stiprus skonis.

   Sangrita siūlo pomidorų sulčių turtingą umami, subalansuotą apelsinų citrusiniu saldumu, laimo rūgštumu, grenadino uoginiu poskoniu ir aštraus padažo/pipiro kontroliuojamu karščiu. Skonis yra aštrus, gaivus, su daržovių ir vaisių harmonija, primenantis skystą salsa. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis tekilos vakarėliams. Sangrita aštrus, gaivus nealkoholinis gėrimas, sujungiantis pomidorų umami su citrusais ir ugnimi. Patiekiamas mažose taurėse šalia tekilos, šis gėrimas yra tradicinis meksikietiškos tekilos palydovas, tinkantis skonių kontrastui.

   Sangrita kilusi iš Jalisco regiono, Meksikos tekilos gimtinės, XIX a. pabaigoje–XX a. pradžioje. Iš pradžių tai buvo namų gėrimas iš granatų sulčių, apelsinų ir čili, patiekiamas su tekila, kad sušvelnintų stiprumą ir išryškintų agavų skonį. Pomidorai pridėti vėliau, XX a. viduryje, sukurdami dabartinį variantą. Skirtingai nuo Sangria (vyno punšas), Sangrita visada nealkoholinė ir geriama mažais gurkšniais pakaitomis su tekila. Meksikos vėliava: žalia laimas, balta tekila, raudona Sangrita). XXI a. craft baruose Sangrita atgimsta su šviežiais ingredientais, naminiu grenadinu ar net agurkais gaivumui. Kai kuriose versijose pridedama morkų sulčių, agurkų ar mėtų. Sangrita puikiai dera su tekila blanco, ceviche ar keptais užkandžiais. Alkoholinė versija Vampiro prideda tekilą į Sangritą.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال