250gr. rikotos sūris
cukinija
50gr. kedro riešutų
10-15 baziliko lapų
pusė citrinos
alyvuogių aliejus
balzaminis actas
druska, pipirai
Paruošimas:
cukinija
50gr. kedro riešutų
10-15 baziliko lapų
pusė citrinos
alyvuogių aliejus
balzaminis actas
druska, pipirai
Paruošimas:
Cukiniją nuplaunam, nusausinam ir supjaustom plonomis ilgomis juostelėmis. Į keptuvę įpilam alyvuogių aliejaus, truputį druskos ir pipirų. Suguldom keptuvėje cukinijos juosteles, apšlakstom jas dar kartą aliejumi, druska, pipirais ir apkepinam. Baziliko lapus sudedam po du, vieną ant kito ir susukę į vamzdelį supjaustom nedideliais gabalėliais. Kedro riešutus pakepiname gerai įkaitintoje keptuvėje. Kepinam reguliariai pamaišydami ir riešutams parudavus nuimam nuo ugnies. Nedideliame dubenėlyje sumaišom rikotos sūrį, pridedam šaukštą aliejaus ir dar kartą sumaišom. Supilam pusės citrinos sultis, supjaustytus bazilikus, pakepintus kedro riešutus ir maišom kol visi ingradientai pasiskirstys tolygiai. Imam cukinijos juostelę, dedam šaukštą paruošto įdaro ir susukam. Visus cukinijų suktinukus sudedam į lėkštutę ir ant kiekvieno suktinuko užlašinam po lašelį balzaminio acto.
daržovių patiekalai
karšti užkandžiai
keptos cukinijos
sūrio patiekalai
sūrūs patiekalai
užkanda prie alkoholio
Užkandos
užkandžiai