100gr. menkių ikrų
4st./škšt. grietinė
3st./škšt. majonezas
4st./škšt. miltai
kiaušinis
300ml. augalinio aliejaus
2st./škšt. degtinė
4st./škšt. pienas
2vnt. kalmarai
Paruošimas:
4st./škšt. grietinė
3st./škšt. majonezas
4st./škšt. miltai
kiaušinis
300ml. augalinio aliejaus
2st./škšt. degtinė
4st./škšt. pienas
2vnt. kalmarai
Paruošimas:
Kalmarus atšildom, nuplaunam, nuplikom, nuimam plėvelę ir supjaustom 1cm. storio griežinėliais. Dubenėlyje gerai sumaišom kiaušinį, miltus, šaukštą grietinės, šaukštą augalinio aliejaus, degtinę ir pieną. Kalmarų žiedus apvoliojame miltuose ir po to paruoštoje tešloje. Išvoliotus tešloje kalmarų žiedus pakepiname gerai įkaitintame aliejuje. Patiekiame karštus, tačiau ir atvėsę jie bus skanūs.
Padažas: menkių ikrus, grietinę ir majonezą sumaišom lygiomis dalimis. Paragaujam, jei ikrai pasitaikė sūrūs, pridėkite šiek tiek majonezo ir grietinės.