Kalmarų žiedai su ikrų padažu

  100gr. menkių ikrų
  4st./škšt. grietinė
  3st./škšt. majonezas
  4st./škšt. miltai
  kiaušinis
  300ml. augalinio aliejaus
  2st./škšt. degtinė
  4st./škšt. pienas
  2vnt. kalmarai




          Paruošimas:
  Kalmarus atšildom, nuplaunam, nuplikom, nuimam plėvelę ir supjaustom 1cm. storio griežinėliais. Dubenėlyje gerai sumaišom kiaušinį, miltus, šaukštą grietinės, šaukštą augalinio aliejaus, degtinę ir pieną. Kalmarų žiedus apvoliojame miltuose ir po to paruoštoje tešloje. Išvoliotus tešloje kalmarų žiedus pakepiname gerai įkaitintame aliejuje. Patiekiame karštus, tačiau ir atvėsę jie bus skanūs.
  Padažas: menkių ikrus, grietinę ir majonezą sumaišom lygiomis dalimis. Paragaujam, jei ikrai pasitaikė sūrūs, pridėkite šiek tiek majonezo ir grietinės.

Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال