Wild Turkey, burbonas nuo kalvos

    Šiandien niekas jau nebepasakys kada tiksliai buvo pradėtas gaminti burbonas Wild Turkey. Žinoma tik jog dabartinis pavadinimas buvo sugalvotas 1940 metais. Taip pat žinoma, kad XIX amžiaus viduryje įvyko du šiai markei svarbūs įvykiai:
·         1855 metais buvo įkurta kompanija Austin Nichols, besispecializuojanti žemės ūkio produkcijos supirkimu ir perpardavimu alkoholio gamybos įmonėms.
·         1869 metais broliai airiai Džeimsas ir Džonas Raipai pastatė burbono gamybos įmonę.

    Broliai buvo airiai ir puikiai nusimanė viskyje, tačiau Amerikoje teko susitaikyti su vietos realybe: šiuose kraštuose jau keletą dešimtmečių vietoj klasikinio grūdinio viskio buvo gaminamas kukurūzinis burbonas. Palengva jų gaminamo burbono populiarumas augo ir štai 1893 metais būtent jų burbonas buvo atrinktas, iš maždaug 400 vietinio burbono rūšių, atstovauti jų gimtąjį Kentukį pasaulinėje parodoje. Kompanija labai sėkmingai dirbo iki 1919 metų, kada JAV parlamentas priėmė sausąjį įstatymą ir privertė užsidaryti visas alkoholį gaminančias įstaigas. Pagaliau 1933 metais įstatymą atšaukė ir gamykla pratęsė darbą. Tuo momentu jie jau priklausė paminėtiems aukščiau – kompanijai Austin Nichols.
    Ir štai dabar atėjo laikas papasakoti pavadinimo atsiradimo istoriją. Pasakojama, jog 1940 metais vienas kompanijos darbuotojas surinko draugus į laukinių kalakutų medžioklę. Tuo metu Amerikoje buvo labai populiaru medžioti laukinius kalakutus ir tai buvo vienas iš mėgstamiausių amerikiečių užsiėmimų. Tam, kad medžioklė būtų dar linksmesnė, su savim buvo paimta keletas buteliukų burbono ir ne bet kokio burbono, o gamyklos darbuotojų reikmėms mažais kiekiais gaminamo specialaus burbono. Medžioklė praėjo puikiai ir kitais metais, renkantis į jau tapusia tradicine medžioklę, visi paprašė paimti nu to... kaip ten to... nu kuris su laukiniais kalakutais burbono. Taip ir atsirado brendas Wild Turkey. Tiesa ant butelio nurodyta jog brendas atsirado 1855 metais, tačiau tai tik gudrus marketingo žingsnis. Kompanija vietoj Wild Turkey atsiradimo datos rašo savo.




    Po antro pasaulinio karo kompanijos gyvenime nenutiko nieko ypatingo, iš pradžių juos įsigijo Pernod  Ricard, o 2009 metais ji perėjo į Campary Group nuosavybę. Campary Group planuoja ir toliau tęsti šio brendo gyvenimą.

Wild Turkey 101
Klasikinė kompanijos Austin Nichols burbono markė. Kalbama jog tai kaip tik ir yra ta pati legendinė markė. Laikoma amerikietiško baltojo ąžuolo statinėse ir turi 50,5 laipsnių stiprumą. Pasižymi tamsiai auksine spalva ir turtingu aromatu. Skonyje galima rasti vanilės ir karamelės natas su aiškiai išreikštu apelsino ir medaus prieskoniu.

Wild Turkey 86,8
Patys gamintojai laiko jog ši rūšis puikiai tinka kokteiliams. Ji švelnesnė už kitas rūšis ir yra 43,4 laipsnių stiprumo. Gėrimas sodrios aukso arba gintaro spalvos, pasižymi turtingu švelniu su vanilės ir karamelės atspalviais, aromatu.

Wild Turkey Rare Breed
Šios rūšies išskirtinumas – jos stiprumas 54,2 laipsnio. Skirtingai nei daugelis kitų burbono rūšių, ji neskiedžiama vandeniu, o yra tokio pavidalo spiritų mišinys, kokiu jie buvo paimti iš statinių. Imami 6, 8 ir 12 metų išlaikymo burbonai. Rezultate gaunamas tamsiai auksinės spalvos burbonas pasižymintis ypatingai turtingu kvapu. Ragaudami galim pajausti apelsinų ir mėtų atspalvius, taip pat lengvą šviežių tabako lapų prieskonį.

    Be tradicinio burbono kompanija gamina dar keletą gėrimų. Vienas iš žinomesnių ir puikiai tinkančių kokteiliams – likeris Wild Turkey American Honey. Tai švelnus, saldokas medaus skonio gėrimas, kurio pagrindu paimtas klasikinis Wild Turkey 101. 



Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال