Turbūt viena iš žinomiausių ir populiariausių užkandų prie alaus - karštos sūrio lazdelės. Paruošti jas lengva, produktų daug nereikia, o kaip užkandis jos puikiai susitvarko su savo pareigomis ir nuostabiai papildo alaus skonį. Yra tik viena, rimta, tačiau ne neįveikiama problema - jos greitai ataušta ir traškiame apvalkale esantis sūris pavirsta neaišku kuo...
500gr. puskietis arba kietas sūris
3vnt. kiaušiniai
200gr. miltai
100ml. pieno arba vandens
džiuvėsėliai
saulėgrąžų aliejus
druska, pipirai, prieskoniai
Paruošimas:
Sūrį supjaustom pailgais (~10cm ilgio ir 1-2cm pločio) kubeliais. Kiaušinius suplakam su prieskoniais, druska ir supilam vandenį arba pieną. Toliau yra du variantai: arba miltus suberiam tiesiai į ruošiamą tešlą, arba sūrio lazdeles apvoliojam miltuose ir pamirkom suplaktuose kiaušiniuose. Užkaičiam keptuvę su daug aliejaus ir tuo pačiu lazdeles apvoliojam džiuvėsėliuose - tai reikia daryti greitai, kad plakti kiaušiniai nenubėgtų nuo sūrio. Apvoliotas džiuvėsiuose lazdeles dedam į gerai įkaitintą aliejų ir 1-3 minutes kepam. Iškeptas lazdeles nuvalom popierine servetėle ir sudedam į lėkštę.
Patiekti galim su įvairiausiais padažais (grietinės, grybų, vaisinis, kečupas ir t.t.), riešutais, vynuogėmis, žalumynais, alyvuogėmis, vaisiais ir panašiai. Padažus geriau pasiruošti iš anksto, kad ruošiant neatauštų iškeptos sūrio lazdelės.
alaus užkandžiai
karšti užkandžiai
sūrio patiekalai
sūrūs patiekalai
užkanda prie alaus
Užkandos
užkandžiai