Karštos sūrio lazdelės džiuvėsėliuose

    Turbūt viena iš žinomiausių ir populiariausių užkandų prie alaus - karštos sūrio lazdelės. Paruošti jas lengva, produktų daug nereikia, o kaip užkandis jos puikiai susitvarko su savo pareigomis ir nuostabiai papildo alaus skonį. Yra tik viena, rimta, tačiau ne neįveikiama problema - jos greitai ataušta ir traškiame apvalkale esantis sūris pavirsta neaišku kuo... 


  500gr. puskietis arba kietas sūris
  3vnt. kiaušiniai
  200gr. miltai
  100ml. pieno arba vandens
  džiuvėsėliai
  saulėgrąžų aliejus
  druska, pipirai, prieskoniai









          Paruošimas:
    Sūrį supjaustom pailgais (~10cm ilgio ir 1-2cm pločio) kubeliais. Kiaušinius suplakam su prieskoniais, druska ir supilam vandenį arba pieną. Toliau yra du variantai: arba miltus suberiam tiesiai į ruošiamą tešlą, arba sūrio lazdeles apvoliojam miltuose ir pamirkom suplaktuose kiaušiniuose. Užkaičiam keptuvę su daug aliejaus ir tuo pačiu lazdeles apvoliojam džiuvėsėliuose - tai reikia daryti greitai, kad plakti kiaušiniai nenubėgtų nuo sūrio. Apvoliotas džiuvėsiuose lazdeles dedam į gerai įkaitintą aliejų ir 1-3 minutes kepam. Iškeptas lazdeles nuvalom popierine servetėle ir sudedam į lėkštę.
    Patiekti galim su įvairiausiais padažais (grietinės, grybų, vaisinis, kečupas ir t.t.), riešutais, vynuogėmis, žalumynais, alyvuogėmis, vaisiais ir panašiai. Padažus geriau pasiruošti iš anksto, kad ruošiant neatauštų iškeptos sūrio lazdelės.

Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال