Nealkoholiniai kokteilių komponentai

    Įvairūs gazuoti gėrimai – tai dažni kokteilių komponentai, ypatingai longdrink‘ų. Kokteilių aprašymuose dažnai galite sutikti tokį komponentą kaip sodos vanduo - neišsigąskite, nežiūrint įvairaus plauko „ekspertų“ išvedžiojimo, tai tik paprastas gazuotas vanduo. Barmenas sodos vandenį visada turi turėti po ranka, jis turi būti šviežias ir stipriai gazuotas. Atminkite, jog sodos vanduo, tai silpnai mineralizuotas geriamasis vanduo, o ne mineralinis. Nors yra kokteilių kur naudojamas ir mineralinis vanduo.
    Tonikas – saldžiai kartus gazuotas chinino skonio gėrimas. Senas anglų išradimas. Šiais laikais be paprasto toniko galima sutikti citrinų toniką, spanguolių toniką... kokteiliuose savaime aišku naudojamas paprastas tonikas.
    Citrininis sodos vanduo – saldus, gazuotas, citrinų skonio gaivinantis gėrimas. Iš tikrųjų tai kažkas panašaus į Sprite ar 7Up.
    Cola – visiems žinomas gėrimas, atskirai pristatinėti nereikia. Kokteiliams geriausia tinka Coca Cola.
    Imbierinis alus – kažkada tai iš tikro buvo alus, dabar nealkoholinis, gaivinantis, imbierų skonio gėrimas.
    Pienas ir grietinėlė – tai dažnas desertinių kokteilių komponentas. Naudojamas kaip pienas, taip ir grietinėlė. Pienas dažniausiai naudojamas paprastas - neriebus, tačiau jei recepto sudėtyje pamatysite užrašą whole milk, naudokite riebų pieną. Lygiai tas pats ir su grietinėle, tik pamačius užrašus heavy cream arba double cream pilkite ne mažesnio kaip 30% riebumo grietinėlę. Pieno produktų nereikėtų naudoti kokteiliuose į kurių sudėtį įeina rūgščios citrusinės sultys ar gazuoti gėrimai.
    Plakta grietinėlė – dažniausia naudojama kaip puošybos elementas. Jei neturite galimybės suplakti šviežios grietinėlės, galite naudoti plaktą grietinėlę iš parduotuvėse parduodamų balionėlių. Tačiau tai tik kraštutiniu atveju.
    Vaisiai, žalumynai ir prieskoniai – šis sąrašas labai įvairus ir jį būtu galima tęsti ir tęsti. Čia svarbiausia naudoti tik aukštos kokybės šviežius produktus. Švieži, aukštos kokybės ir prinokę vaisiai, šviežios kvepiančios žolelės, gražios ir šviežios uogos pavers jūsų kokteilį tikru skonio ir meno šedevru.
    Kiaušiniai – kokteilių ruošime naudojami kiaušiniai, kiaušinių baltymai ir tryniai. Prieš kokteilių ruošimą kiaušiniai turi būti rūpestingai išplaunami, baltymus nuo trynių švariame inde reikia atskirti prieš pat juos panaudojant.



Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال