Keptos midijos

    Midijos ne pats populiariausias produktas Lietuvoje, tačiau paskutiniu metu vis daugiau žmonių atiduoda pirmenybę jūros produktams, tame tarpe ir midijoms. Kaip paruošti midijas, kad gautume rafinuotą ir skanų patiekalą, kuriuo ne gėda būtų pavaišinti ir svečius? Mes siūlome kepintas midijas - skanu, originalu ir svarbiausia visai nesudėtinga.


  900gr. midijų
  1 stiklinė sauso balto vyno
  4 st./škšt. sviesto
  1/2 stiklinės smulkiai pjaustytų petražolių
  skiltelė česnako
  druska, paprika











          Paruošimas:
    Midijas kelioms minutėms patalpinam į šaltą, beveik ledinį vandenį. Tai padės apsivalyti nuo smėlio ir smulkių akmenukų. Puode pašildom sausą baltą vyną ir sudedam į jį midijas. Verdam ant didelės ugnies, kol moliuskų kriauklės neprasiskleis. Atšildom bei suminkštinam sviestą ir kruopščiai sumaišom su susmulkinta česnako skiltele, supjaustytomis petražolėmis, druska ir paprika. Kiekvieną išsiskleidusią midiją prikišti šio padažo ir padėti į šaldytuvą. Šaldytuve laikyti kol sustings sviestas. Įkaitinti keptuvę ir sudėti ant jos paruoštas midijas. 2-3 minutes kepti ant didelės ugnies, paruoštas midijas sudėti į dubenėlį ir iš karto patiekti.

Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال