Klasikinių graikiškų salotų(Horiatiki) receptas


    3 šaukštai alyvuogių aliejaus extra virgin
    1,5 šaukšto šviežių citrinų sulčių
    1 skiltelė česnako
    1/2 arbatinio šaukštelio raudonėlio
    1/4 arbatinio šaukštelio jūros druskos
    1/4 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
    3 vnt. pomidorų
    1/4 raudonojo svogūno
    1/2 agurko
    1/2 žaliasis pipiras
    120gr. fetos sūrio
    16vnt. juodųjų alyvuogių(be kauliukų)


          Paruošimas:
  Nedideliame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, smulkiai susmulkintą česnako skiltelę, druską, maltus juoduosius pipirus ir raudonėlį. Uždenkite indą dangteliu ir gerai pakratykite, kad viskas labai gerai susimaišytų. Paruoštą padažą padėkite į šoną ir dideliame inde sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytus pomidorus, puslankio griežinėliais supjaustytus agurkus, plonais griežinėliais supjaustytą raudonąjį svogūną, plonomis juostelėmis supjaustytą žaliąjį pipirą, kubeliais supjaustytą fetos sūrį ir alyvuoges. Prieš patiekdami užpilkite paruoštą padažą, atsargiai sumaišykite ir pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال