Kokteilis Hugo


 Hugo: Gaivus Alpių kokteilis su prosecco žavesiu


   120 ml Prosecco (arba kito putojančio vyno)
   30 ml šeivamedžio žiedų likerio (St-Germain)
   30 ml sodos vandens
   4–5 šviežios mėtos lapeliai
   Ledo kubeliai
   Citrinos ar laimo griežinėlis papuošimui


   Į aukštą taurę (highball) arba didelę vyno taurę įdėkite ledo kubelių ir mėtos lapelius, lengvai juos paspaudę, kad išsiskirtų aromatas. Supilkite Prosecco, šeivamedžio žiedų likerį ir sodos vandenį. Atsargiai išmaišykite šaukšteliu, kad išlaikytumėte burbuliukus. Papuoškite citrinos ar laimo griežinėliu. Šis metodas užtikrina gaivų, lengvą gėrimą su subtiliu putojimu. Alkoholio kiekis apie 6–8%, todėl jis itin lengvas.


   Hugo išsiskiria subtiliu šeivamedžio žiedų likerio saldumu ir gėlių aromatu, kurį papildo Prosecco sausumas ir burbuliukų lengvumas. Mėtos prideda gaivų, žolelių poskonį, o sodos vanduo išlaiko gėrimą neperkraunantį. Skonis yra švelnus, vaisinis, su lengvu citrusiniu poskoniu, idealiai tinkantis karštam orui. Hugo tai lengvas, putojantis kokteilis, sujungiantis Prosecco gaivumą, šeivamedžio žiedų likerio saldumą, sodos vandens lengvumą ir šviežios mėtos aromatą. Patiekiamas su ledu aukštoje taurėje arba vyno taurėje, šis gėrimas yra idealus vasaros aperityvas, populiarus Alpių regione ir už jo ribų. Jo subtilus skonis ir gaivi tekstūra daro jį puikiu pasirinkimu šiltoms dienoms ar elegantiškiems susibūrimams.

   Hugo kokteilis gimė 2005 m. Pietų Tirolyje, Italijoje, Naturno mieste, kai barmenas Roland Gruber sukūrė jį kaip lengvesnę alternatyvą Aperol Spritz. Pavadinimas Hugo buvo pasirinktas atsitiktinai, siekiant sukurti įsimintiną vardą. Gėrimas greitai išpopuliarėjo Alpių regione Italijoje, Austrijoje ir Vokietijoje ir tapo vasaros terasų simboliu. Jo paprastumas ir gaivumas paskatino pasaulinį populiarumą. XXI a. Hugo tapo Pietų Tirolio vasaros simboliu, dažnai patiekiamas kalnų namelyje ar terasose su Alpių vaizdais. Kai kurie barmenai eksperimentuoja, pridėdami levandų sirupo ar pakeisdami Prosecco šampanu, kad suteiktų prabangos. Gėrimas taip pat populiarus Vokietijos alaus soduose, kur kartais vadinamas Alpių Spritz. Nealkoholinė versija lengvai paruošiama su nealkoholiniu putojančiu vynu ir šeivamedžio žiedų sirupu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال