Tartaletės su kremu ir avietėmis



          Darom tartaletes:

    2 puodeliai miltų
    1/4 šaukštelio druskos
    125gr. šalto nesūdyto sviesto supjaustyto kubeliais
    1 nedidelis kiaušinis sumaišytas su 2 šaukštais vandens

  Į virtuvinį kombainą sudėkite miltus, druską, sviestą ir sumaišykite kol gausis vienalytė masė. Įdėkite kiaušinį ir vėl viską sumaišykite kol tešla pradės rinktis į gniužulą. Iš tešlos suformuokite kamuolį, pastatykite ant pakavimo folijos, suvyniokite į ją ir padėkite valandai į šaldytuvą.
  Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių, su kočėlu iškočiojame tešlą iki 4-5mm storio ir su puodeliu išpjaustom apskritimus. Gautuose tešlos apskritimuose rankomis suformuojame sieneles, šakute praduriam dugną, dedam ant kepimo popieriaus ir į suformuotus krepšelius pridedam kepimo svorio arba džiovintų pupelių.
  Kepame 10 minučių, tada nuimam svorius bei kepimo popierių ir pastatom dar 10 minučių į orkaitę. Tartaletės turėtų įgauti auksinį atspalvį.

          Darom kremą:

    500ml pieno
    1/2 vanilės ankšties
    4 kiaušinių tryniai
    125gr. cukraus padalinto per pusę
    30gr. miltų
    30gr. kukurūzų miltų

  Raskite tinkamą indą - kad išklojus indą folija ir supylus į jį paruoštą kremą, folijos kraštai būtų 10-15cm išlindę virš supilto kremo ir būtų galima kremą suvynioti į paketą.
  Perpus perskirkite vanilės ankštį ir atskirkite nuo sėklų. Į puodą sudėkite vanilės ankštį ir sėklas, supilkite pieną bei pusę cukraus. Pastatykite ant nedidelės ugnies. Kol pienas šils išplakite kiaušinių trynius iki vientisos masės. Išplakus įdėkite likusią pusę cukraus ir tęskite plakimą. Įdėkite kukurūzinius ir baltuosius miltus ir toliau tęskite plakimą. Plakite kol gausite vientisą masę.
  Norėdami suvienodinti temperatūrą į suplaktus kiaušinius supilkite trečdalį kaitinamo pieno ir paplakite. Šiek tiek paplakę gražinam pieno ir kiaušinių mišinį į kaitinamą pieną. Visą gautą masę, pastoviai maišydami, šildom ant nedidelės ugnies iki kol paviršius pradės burbuliuoti. tada nuimam nuo ugnies, supilam į folija išklotą indą ir supakuojam kremą taip, kad jis neturėtų kontakto su oru. Pastatom į šaldytuvą atvėsti.

          Paruošimas:

  Atšaldytą kremą konditeriniu švirkštu spaudžiam į paruoštas tartaletes tik prieš pat patiekdami. Supylus papuošiam avietėmis ir mėtos lapeliu. Skanaus :)


  Šis receptas rastas Culinary with me tinklaraštyje. Apsilankykite jame ir ten rasite dar daugiau nuostabių kulinarinių šedevrų.

1 Komentarai

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال