Hot Toddy: Šiltas ir raminantis viskio kokteilis
45 ml viskio (dažniausiai škotiško arba burbono)
15 ml medaus
15 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
120 ml karšto vandens
Cinamono lazdelė, citrinos skiltelė arba gvazdikėliai papuošimui (nebūtina)
45 ml viskio (dažniausiai škotiško arba burbono)
15 ml medaus
15 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
120 ml karšto vandens
Cinamono lazdelė, citrinos skiltelė arba gvazdikėliai papuošimui (nebūtina)
Į karščiui atsparų puodelį ar stiklinę įpilkite medaus, citrinų sultis ir viskį. Užpilkite karštu vandeniu (ne verdančiu, apie 80 °C) ir maišykite, kol medus visiškai ištirps. Papuoškite cinamono lazdele, citrinos skiltelę arba keliais gvazdikėliais, jei pageidaujama. Paprastas paruošimas pabrėžia gėrimo šilumą ir raminamąjį poveikį. Alkoholio kiekis apie 8–10%, todėl jis yra lengvas ir lengvai geriamas.
Hot Toddy siūlo viskio šiltą, turtingą poskonį, škotiškas viskis suteikia rūkyto ar salyklinio charakterio, burbonas saldumo ir vanilės natų, subalansuotą medaus saldumu ir citrinų sulčių rūgštumu. Karštas vanduo sušvelnina skonius, sukuriant raminamą, šildantį efektą. Skonis yra gaivus, bet jaukus, su citrusiniu poskoniu ir subtiliu saldumu, primenančiu šiltą limonada su alkoholio šiluma. Gėrimas yra glotnus, idealiai tinkantis šaltoms dienoms, peršalimo simptomų palengvinimui ar ramiems vakarams. Hot Toddy šiltas, raminantis kokteilis, sujungiantis viskio gilumą, medaus saldumą ir citrinų gaivumą. Patiekiamas karščiui atspariame puodelyje, kartais papuoštas prieskoniais, šis gėrimas yra klasikinis pasirinkimas žiemos vakarams ar jaukiems susibūrimams.
Hot Toddy kilmė siejama su XVIII a. Škotija, kur jis buvo vartojamas kaip vaistas nuo peršalimo ir gerklės skausmo, derinant viskį su medumi ir citrina. Pavadinimas Toddy greičiausiai kilęs iš hindi žodžio tadi, reiškiančio palmių sulčių gėrimą, kurį britų kolonistai Indijoje pritaikė vietiniams spiritams. XIX a. Hot Toddy tapo populiarus Didžiojoje Britanijoje ir JAV, ypač kaip šildantis gėrimas šaltuoju metų laiku. Jis buvo ypač mėgstamas tavernose, kur paprastas ingredientų derinys leido lengvai paruošti gėrimą namuose ar baruose. Per XIX–XX a. Hot Toddy tapo tradiciniu žiemos gėrimu, dažnai siejamu su šventėmis, tokiomis kaip Kalėdos ar Naujieji metai, ir liaudies medicina. Kai kuriose variacijose naudojamas romas ar brendis vietoje viskio, o prieskoniai, tokie kaip cinamonas, gvazdikėliai ar muskato riešutas, pridedami šiltesniam skoniui. Kitos versijos įtraukia arbatą (pvz., juodąją ar žaliąją) vietoje karšto vandens, suteikdamos papildomų skonio natų. XX a. JAV Hot Toddy buvo populiarus slidinėjimo kurortuose ir jaukiuose baruose, kur jo šildantis poveikis buvo vertinamas po dienos šaltyje. Šiuolaikiniuose craft kokteilių baruose Hot Toddy atgimsta su aukštos kokybės viskiais, šviežiai spaustomis sultimis ir vietiniu medumi, pabrėžiant natūralius ingredientus. Jis taip pat dažnai patiekiamas su imbiero ar žolelių užpilais, sustiprinančiais vaistinį efektą. Nealkoholinė versija lengvai paruošiama, pakeičiant viskį nealkoholiniu distiliatu arba stipria arbata, išlaikant medų ir citriną.
alkoholiniai kokteiliai
HotToddy
Kalėdinis kokteilis
Klasikiniai
kokteiliai su viskiu
kokteilis
Longdrink
medus
šiltas kokteilis
žiemos gėrimas
