Klasikinis Mojito

| No comment
 
    40ml. šviesus romas
    30ml. šviežios laimo sultys
    2 arb/škšt.cukraus
    6 mėtos lapeliai
    sodos vanduo
    ledas









          Paruošimas:
    Aukštoje stiklinėje sutrinam šakelę mėtos su cukrumi, išspaudžiam laimą. Suberiam į stiklinę kapotą ledą ir supilam romą. Truputi pamaišom ir iki taurės viršaus pripilam sodos vandens. Patiekiant papuošiam likusiomis mėtos šakelėmis ir skiltele laimo.

        Mojito kubietiškai:
    Į taurę įberti šiek tiek cukranendrių cukraus, įpilti per du pirštus citrinų sulčių, įdėt pora šakelių mėtos ir palengva maišant supilti sodos vandenį bei trejų metų išlaikymo romą. Patiekti su šiaudeliu.

    Mojito tai šviesaus romo ir mėtos lapelių pagrindu daromas kokteilis. Kokteilis kildinamas iš Kubos, o pasaulyje populiarumą įgijo tik apie 1980 metus. Mojito tradiciškai yra daromas iš romo, cukraus, mėtos, laimo ir sodos vandens. Būtent saldaus ir gaivinančio citruso bei mėtos derinys ir padarė šį kokteilį vieną iš populiariausių vasaros gėrimų pasaulyje. Be jokių abejonių vienas iš populiariausių pasaulio kokteilių turi daugybę įvairiausių variantų. Kai kam patinka pridėti braškių, o kai kas mėgsta pakeisti laimo sultis apelsino ar obuolių sultimis.