Kokteilis Sierra Margarita



Sierra Margarita: Aukštikalnių tekilos ir citrusų klasika
   50 ml tekilos reposado
   25 ml triple sec (pvz., Cointreau)
   30 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
   10 ml agavos sirupo (nebūtina, jei norite saldesnio)
   Ledo kubeliai
   Druskos apvadas ir laimo skiltelė papuošimui


   Taurės (rocks glass arba margarita taurės) kraštą aptepkite laimo skiltele ir apibarstykite druska. Į šekerį su ledu supilkite tekilą, triple sec, laimo sultis ir agavos sirupą (jei naudojate). Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių. Nukoškite į paruoštą taurę su ledu arba be jo. Papuoškite laimo skiltele. Plakimas sukuria gaivų, šaltą gėrimą. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl vidutinio stiprumo, bet gaivus.

   Sierra Margarita siūlo reposado tekilos šiltą, ąžuolo ir agavos poskonį, subalansuotą triple sec citrusiniu saldumu, laimo sulčių rūgštumu ir agavos sirupo natūraliu saldumu. Skonis yra gaivus, citrusinis, su lengvu tekilos smūgiu, primenantis klasikinę Margaritą, bet su reposado brandinimo gilumu. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis vasaros vakarėliams ar paplūdimio atmosferai. Sierra Margarita gaivus, citrusinis kokteilis, sujungiantis reposado tekilos brandą su laimo rūgštumu ir druskos akcentu. Patiekiamas su druskos apvadu, šis gėrimas yra Meksikos klasika, tinkanti bet kokiai progai.

   Sierra Margarita yra šiuolaikinė klasikinės Margaritos variacija, naudojanti Sierra Tequila Reposado – aukso spalvos tekilą, brandintą ąžuolo statinėse iki 2 mėnesių, suteikiančią vanilės ir karamelės natų. Klasikinė Margarita atsirado 1930–1940 m. Meksikoje (galimai Tijuanoje, Ensenadoje ar Acapulco), priskiriama barmenams kaip Carlos Danny Herrera ar Margarita Henkel. Sierra Tequila, gaminama Jalisco aukštumose (Sierra reiškia kalnai), nuo 1970-ųjų tapo populiari Europoje ir JAV dėl prieinamos kainos ir kokybės. Reposado versija Margaritoje prideda šiltesnį, brandintą charakterį, palyginti su blanco tekila. XXI a. craft baruose Sierra Margarita atgimsta su šviežiomis sultimis, naminiu agavos sirupu ir tajín (čili-druskos mišiniu) apvadu. Kai kuriose variacijose pridedama apelsinų sulčių Cadillac Margarita efektui, arba keičiama reposado į anejo gilesniam skoniui. Sierra Margarita puikiai dera su tacos, ceviche ar guacamole. Nealkoholinė versija Virgin Sierra Margarita populiari su nealkoholine tekila ir šviežiomis sultimis.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال