200gr. Sūris
150gr. Fetos sūris
Avokadas
Česnakas
Krakmolas
Krapai
Citrinų sultys, juodieji pipirai
Paruošimas:
150gr. Fetos sūris
Avokadas
Česnakas
Krakmolas
Krapai
Citrinų sultys, juodieji pipirai
Paruošimas:
Sūrį sutarkuojam smulkia tarka, pridedam išspaustą česnako skiltelę, stalinį šaukštą krakmolo ir atsargiai pamaišom. Po vieną valgomąjį šaukštą šio sūrio mišinio dedam ant sausos keptuvės ir ant silpnos ugnies laukiam kol išsilydis. Nuimam keptuvę nuo ugnies ir leidžiam sūrio blyneliams truputį atvėsti. Tačiau nepersistenkite, tik tiek kad galėtumėte nuimti mentele. Nuėmę dedam ant apverstos taurelės dugno, gerai prispaudžiam, užlenkiam kraštus ir paliekam ataušti. Ataušusius krepšelius nuimam nuo taurelių ir pripildom įdaru.
Įdaras:
Fetos sūrį, griežinėliais supjaustytą avokadą, krapus, stalinį šaukštelį citrinų sulčių sudedam į maišyklę, pabarstom pipirais ir viską sumaišom. Esant norui galime pridėti ir smulkiai supjaustytų pomidorų. Į krepšelius dedam po vieną valgomąjį šaukštą įdaro. Krepšelius papuošiam žalumynais ir patiekiam.