Bavaria

| No comment

    "Bavaria" alaus pavadinimas atsirado 1925 metais. Nuo 1995 metų jis tapo oficialiu brendu. Vokietijoje, su šio brendo registracija, buvo pavėluota šešiais metais. Teismo procesai dėl šio brendo, tarp olandų ir vokiečių, tesėsi nuo 1997 iki 2010 metų. Teismo procesą laimėjo olandai, tad dabar galima kalbėti apie olandišką įžymųjį „Bavaria“ alų.
    Pati „Bavaria“ alaus istorija prasideda nedideliame Olandijos miestelyje Lieshout, kur 1719 metais fermeris Lavrentius Moore pasistatė nedidelę alaus daryklėlę. Palaipsniui nedidelė gamyklėlė virto rimta ir daug žadančia alaus darykla. 1851 metais įmonę paveldėjo Lavrentiuso anūkas - Ian Swinkels , prie kurio reikalai dar greičiau pajudėjo.
    Vis daugiau žmonių norėjo pasimėgauti jau tapusiu įžymiu „Bavaria“ alumi, o gamintojai nesiruošė jų nuvilti ir 1924 metais buvo pastatyta antra gamykla. Pastoviai buvo didinamos gamybos apimtys, ieškomos naujos rinkos, tobulinamos technologijos ir kokybė. Įmonės klestėjimui labai svarbu jog Olandai niekada nežaidė su gaminamo alaus kokybe – jis visada aukščiausios kokybės. Apie tai liudija kad ir tai, jog „Bavaria“ gamyklose visi vamzdžiai variniai. O mes, Lietuvoje, puikiai žinome kiek kainuoja spalvoti metalai... Ši prabanga visai ne tuščias reikalas, juk varis puikus šilumos laidininkas, o aludarystėje tai labai svarbu. Todėl visos „Bavaria“ alaus daryklos ir aprūpintos tokia prabanga.


    Vis dėl to ekonomiški ir racionalūs olandai moka taupyti. Pavyzdžiui, susirinkusias alaus gamybos proceso metu angliavandenio dujas, išvalę, jie panaudoja limonadų gamybai. Tai ne tik ekonomiška, tačiau ir ekologiška. Taip, nealkoholinių gėrimų gamyklą, kompanija „Bavaria“ taip pat turi.
    Šlovingoje kompanijos istorijoje daug sėkmių, tačiau viena iš didžiausių sėkmių buvo savalaikis nealkoholinio alaus gamybos pradėjimas. Kompanijos vadovai vieni iš pirmųjų įžvelgė „alaus be laipsnių“ potencialą ir įdėjo visas pastangas panašaus recepto sukūrimui. Jų pastangas vainikavo sėkmė, kuri 1978 metais leido paleisti naująjį produktą į rinką. Nealkoholinis alus iškart tapo nežmoniškai populiarus ir stipriai padidino kompanijos pelnus.


    Šiai dienai „Bavaria“ pagamina apie 580 milijonų litrų puikaus alaus per metus. Tai antroji pagal dydį alaus darykla Olandijoje įeinanti į didžiausių Europos alaus gamintojų penketuką.