250gr. didelių krevečių
alyvuogių aliejus
česnakas
druska
pipirai
specialus padažas
Paruošimas:
alyvuogių aliejus
česnakas
druska
pipirai
specialus padažas
Paruošimas:
Įkaitinam orkaitę iki 230 laipsnių. Išvalytas krevetes nedideliame dubenyje sumaišom su dviem skiltelėmis smulkiai pjaustyto česnako, pora valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, žiupsneliu druskos ir maltų juodųjų pipirų. Vienu sluoksniu išdėstome kepimo skardoje ir kepam apie 3 minutes, tada apverčiam ir kepam dar 2-4 minutes(paruoštos krevetės tampa nepermatomomis). Iškepę sudedam į lėkštę, uždengiam ir pastatom mažiausiai porai valandų į šaldytuvą. Patiekiam kartu su specialiu aštriu tomatų padažu.
Specialus padažas: imam pusę stiklinės kečupo, pusę stiklinės aštraus čili padažo, ketvirtį stambia tarka tarkuoto raudonojo svogūno, pusę arbatinio šaukštelio išvalyto ir smulkiai supjaustyto žaliojo čili pipiriuko, 3 valgomuosius šaukštus krienų ir dubenėlyje viską sumaišome. Prieš patiekiant įdedam žiupsnelį druskos ir valgomąjį šaukštą citrinos sulčių.