50ml. konjakas
10ml. absentas
2 dashes(šlakeliai) Peychaud's Bitters
gabalėlis cukraus
ledas
Paruošimas:
10ml. absentas
2 dashes(šlakeliai) Peychaud's Bitters
gabalėlis cukraus
ledas
Paruošimas:
Į old fashion tipo taurę pridedama kapoto ledo, supilamas absentas ir šiek tiek vandens. Paliekam stovėti, o tuo metu į barmeno(sumaišymo) stiklinę dedamas gabalėlis cukraus, užpilama porą šlakelių Peychaud's balzamo ir grūstuvėliu sutrinama. Pridedama ledo, įpilamas konjakas ir sumaišoma. Iš bokalo su absentu išpilamas visas turinys, o į absento aromatą įgavusį bokalą nukošiamas barmeno(sumaišymo) stiklinės turinys. Iš citrinos žievelės į gėrimą išspaudžiam kelis lašus eterinio aliejaus ir įmetam žievelę į gėrimą. Patiekiam.
Sazerac kokteilis - senas, jau klasika tapęs kokteilis iš Naujojo Orleano. Tai gan sudėtingai paruošiamas kokteilis, tad sutiksite jį toli gražu ne visuose kokteilių baruose. Tik tradicijas ir kokteilinę kultūrą gerbiančios įstaigos jums pasiūlys šio nuostabaus gėrimo.
Istorija: 1838 metais Naujajame Orleane pradėtas pardavinėti gencijono pagrindu sukurtas balzamas Peychaud's. Gan greitai balzamas išpopuliarėjo ir vietiniai gyventojai ėmė jį lašinti(po kelis lašus) į konjaką. 1859 metais, konjako "Sazerac"(nebėra tokios markės konjako) importuotojai, Naujajame Orleane atidarė kavinę The Sazerac Coffee House. Šioje kavinėje ir buvo pardavinėjamas kokteilis susidedantis iš konjako ir nedidelio kiekio Peychaud's. 1870 metais alkoholio kompanija, o tuo pačiu ir kavinė, buvo parduoti. Prie kokteilio recepto buvo prijungtas absentas, o vietoj konjako imta naudoti rugių viskį.
Tam, kad pasiekti pusiausvyrą tarp aromato galios, saldumo ir šviežumo, Sazerac turi būti kruopščiai ir ilgai maišomas. Tad šio kokteilio ruošimui itin svarbūs įgūdžiai, nenustebkite jei pirmus kartus jis gausis ne koks.