100gr. cukraus
4vnt. obuoliai
vanduo
įvairūs papuošimai
Paruošimas:
Obuolius kruopščiai nuplaunam ir labai gerai nusausinam. Prie sausų obuolių daug geriau prilimpa karamelė. Keptuvėje sumaišom cukrų ir penkis stalinius šaukštus verdančio vandens. Vis pamaišydami šildom ant nedidelės ugnies tol kol ištirps cukrus, o verdama karamelė įgaus auksinį atspalvį. Karamelė neturi tapti per daug tamsi, perlaikius gali įgauti kartumo. Karamelei įgavus tinkamą atspalvį, ugnį sumažinam iki minimumo, tačiau keptuvę paliekam ant ugnies. Toliau viską darom labai greitai(kad nepervirt karamelės). Obuolius iki pusės persmeigiam plastikiniais pagaliukais ir atsargiai mirkom paruoštoje karamelėje. Nepadengtas vietas galim užlieti šaukšto pagalba. Po to mirkome paruoštuose papuošimuose: tai gali būti kapoti riešutai, šokoladas, įvairūs spalvoti pabarstukai, smulkūs saldainiukai ir panašiai. Pamirkytus obuolius dedam į aliejumi išteptą lėkštę ir atšaldom šaldytuve. Atšalus valgom.