Itališki šokoladiniai ledai



    6 stiklinės pieno
    1 stiklinė cukraus
    12 vnt. kiaušinio trynių
    340 gr. juodojo šokolado
    kakavos milteliai


          Paruošimas:
  Dideliame puode sumaišom lengvai suplaktus trynius, 3 stiklines pieno ir cukrų. Sumaišę užkaičiam puodą ant labai mažos ugnies ir pastoviai maišydami šildom kol masė sutirštės. Sutirštėjus nukaičiam puodą nuo ugnies ir palengva supilam likusį pieną bei pusę smulkiai susmulkinto šokolado. Sumaišom iki vientisos masės. Atšaldom šaldytuve arba pastatydami ant ledo. Susmulkinam likusį šokoladą ir sudėkite į jau atvėsusią masę. Sumaišykite, sudėkite į formą ir padėkite į šaldymo kamerą užšalti. Šaldant kas 30 minučių vis pamaišykit. Kai tinkamai užšals pabarstykit kakava ir patiekit.

1 Komentarai

  1. Anonimiškas6/09/2015

    Ledai labai skanūs, bet čia jų biškį perdaug gaunasi. Gavosi didžiulis puodas, reiktų mažiau visko dėt, nes dabar tą puodą visą mėnesį valgysim :)

    AtsakytiPanaikinti
Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال