Iš karto noriu pabrėžti, kad tai mūsų sudarytas geriausių užkandų prie degtinės penketukas ir jūsų nuomonė dėl kai kurių šio penketuko punktų gali skirtis, tačiau manau niekas nesiginčys, jog imant visumą, tai tikrai pačios populiariausios užkandos prie degtinės:
1. Lašiniai - tai pati puikiausia ir populiariausia užkanda prie degtinės. Degtinę galima užkasti vien tik lašiniais, galima pasitelkti ir raugintą agurkėlį ar duonos riekutę. Supjaustytus lašinius galima pabarstyti druska ar maltais juodaisiais pipirais.
2. Silkė - čia variantų daugybė. Galima silkę supjaustyti gabalėliais ir patiekti su svogūnu bei citrina, galima daryti sumuštinius su silke ir juoda duona, galima padaryti salotas su silke ir daržovėmis bei vaisiais. Žodžiu silkės patiekimo prie degtinės variantų spektras gana platus.
3. Rauginti agurkėliai - ką čia daugiau ir bepridursi? Degtinė ir rauginti agurkai - tradicinis derinys.
4. Šašlykai - "koks šašlykas be degtinėlės" - turbūt pasakytų daugelis iš jūsų. Iš kiaulienos, avienos, vištienos - tiks bet kuris, svarbiausia, kad būtu sultingi ir gerai iškepti.
5. Šaltiena - tai toks patiekalas, kuriuo užkasti degtinę ne tik kad skanu, bet ir optimaliausia. Šiame patiekale yra visas rinkinys medžiagų, kurių, vartojant degtinę, labiausia reikalauja organizmas. Nors ką čia daug kalbėti, gerai išvirta šaltiena, patiekta su krienais ar garstyčiomis, bet kurio iškilmių stalo puošmena.
Tai tik patys populiariausi degtinės užkandos patiekalai; iš tikrųjų degtinė tinka prie daug ko ir čia kiekvienas pats išsirenka sau idealiausią degtinės užkandą...