Kokteilis Snowball



Snowball: Klasikinis 1970-ųjų Stilius

   45 ml Advocaat (Kiaušinių likerio).
   15 ml Šviežiai spaustų laimo sulčių.
   100–120 ml Sprite ar 7-Up.
   Maraskino vyšnia (Maraschino Cherry) ir/arba laimo griežinėlis.


   Paimkite aukštą stiklinę (Highball arba Collins). Pripildykite stiklinę ledu. Supilkite Advocaat ir laimo sultis (arba kordialą). Lėtai įpilkite gazuotą limonadą. Švelniai pamaišykite gėrimą ilgu šaukštu. Svarbu maišyti švelniai, bet pakankamai, kad Advocaat sujudintų gazuotus burbuliukus ir ant gėrimo viršaus susidarytų balta, putota sniego gniūžtės kepurė. Įmeskite maraskino vyšnią ir/arba papuoškite stiklinės kraštą laimo griežinėliu. Patiekite su šiaudeliu.

   Šis receptas sukuria šviesų putos sluoksnį, primenantį sniego gniūžtę, ir suderina saldų, kiaušininį Advocaat su aitriais citrusais.

   Nors kokteilis greičiausiai atsirado dar 1940-aisiais ar 1950-aisiais, savo populiarumo viršūnę jis pasiekė 1970–1980 m., ypač Didžiojoje Britanijoje. Jis tapo privalomu Kalėdų vakarėlių gėrimu dėl savo spalvos (balta, kreminė ir vyšnios raudona) ir saldumo. Pavadinimas Snowball kilęs dėl viršuje susidarančios putotos baltos kepurėlės, kuri atrodo kaip sniegas. Ankstesni ir labiau rafinuoti Snowball receptai dažnai apimdavo ir nedidelį kiekį brendžio (apie 12–15 ml). Brendis, be papildomo stiprumo, padeda subalansuoti Advocaat saldumą. Jei norite mažiau saldaus varianto, pabandykite įdėti pusę brendžio dalies į šį receptą. Gėrimo pagrindas yra olandiškas kiaušinių likeris, pagamintas iš kiaušinių trynių, cukraus, brendžio ir vanilės. Būtent jis suteikia kokteiliui unikalią kreminę tekstūrą ir sodrią geltoną spalvą.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال