Kokteilis Tokyo Tea
15 ml Degtinės15 ml Džino
15 ml Šviesaus romo
15 ml Tequila Blanco
15 ml Triple Sec (arba kito apelsinų likerio, pvz., Cointreau)
15 ml Midori (Žaliojo melionų likerio)
30 ml Šviežiai spaustų citrinos sulčių (arba laimo sulčių)
15 ml Paprasto cukraus sirupo (vanduo ir cukrus santykiu 1:1)
Gazuotas limonadas (Sprite, 7-Up ar panašus Lemon-Lime gaivusis gėrimas)
Visus ingredientus (išskyrus limonadą) supilkite į kokteilių plaktuvą (shaker) su dideliu kiekiu ledo. Stipriai plakite 10–15 sekundžių, kol plaktuvas atšals. Perkoškite gėrimą į aukštą stiklinę (Highball arba Collins) su šviežiu ledu. Papildykite stiklinę iki viršaus limonadu (Sprite). Papuoškite citrinos griežinėliu ir maraskino vyšnia. Patiekite su šiaudeliu.
Tai gaivus, bet itin stiprus kokteilis, kurio gamybos principas – visų stipriųjų alkoholinių gėrimų sumaišymas su citrusiniais ir melionų likeriu.
Tokyo Tea yra tiesioginė Long Island Iced Tea variacija. Abu kokteiliai gaminami naudojant keturis bazinius stipriuosius gėrimus (degfinę, džiną, romą ir tekilą) bei citrusus ir saldiklį. Manoma, kad šis kokteilis buvo sukurtas aštuntajame ar devintajame dešimtmetyje JAV, o ne Japonijoje. Pavadinimas atsirado pakeitus tradicinį Triple Sec (apelsinų likerį) į japonišką Midori melionų likerį (Midori japonų kalba reiškia žalia).
Svarbiausias skirtumas nuo Long Island - s
palva. Naudojant Midori, gėrimas tampa ryškiai žalias. Tokyo Tea dažniausiai užpilama skaidriu limonadu (Sprite ar 7-Up), o Long Island Iced Tea – kola, kuri suteikia arbatai būdingą rudą spalvą. Tai yra vienas stipriausių kokteilių meniu. Kadangi kiekvieno stipraus alkoholio (išskyrus Midori) yra po vieną dalį, jo bendras stiprumas gerokai viršija daugumą kitų gėrimų, todėl ragaujama lėtai ir atsargiai!