Kokteilis Cognac Sour



Cognac Sour: Citrusinis ir subalansuotas konjako kokteilis
   60 ml konjako
   20 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
   15 ml paprastojo cukraus sirupo (1:1 cukrus ir vanduo)
   15 ml kiaušinio baltymo (nebūtina, bet prideda putos)
   Ledo kubeliai
   2–3 lašai Angostura bitters papuošimui
   Citrinos žievelė arba vyšnia papuošimui


   Sausas plakimas (jei naudojate baltymą): Į šekerį be ledo įdėkite konjaką, citrinų sultis, sirupą ir baltymą; suplakite 10 sek., kad susidarytų puta. Įpilkite ledo ir suplakite dar 10–15 sek. Nukoškite į atšaldytą lowball taurę su ledu arba kokteilio taurę be ledo. Viršų apšlakstykite Angostura bitters ir papuoškite citrinos žievele. Plakimas sukuria glotnią putą ir subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl kokteilis vidutinio stiprumo, bet gaivus.

   Cognac Sour siūlo konjako turtingą, vaisinį poskonį su vynuogių, ąžuolo ir vanilės natomis, subalansuotą citrinų sulčių rūgštumu, sirupo saldumu ir baltymo kreminiu švelnumu. Bitters prideda prieskonių gilumo. Skonis yra citrusinis, glotnus, su šilkine puta, primenančiu Whiskey Sour, bet su konjako elegancija. Gėrimas idealiai tinkantis aperityvui ar rafinuotiems vakarams. Cognac Sour citrusinis, subalansuotas kokteilis, sujungiantis konjako gilumą su rūgštaus kokteilio klasika. Patiekiamas su puta, papuoštas bitters, šis gėrimas yra elegantiškas pasirinkimas, tinkantis bet kokiai progai.

   Cognac Sour yra klasikinio Sour šeimos narys (spiritas + citrusas + saldiklis), kilęs iš XIX a. vidurio, kai jūreiviai maišė citrusus su spiritais prieš skorbutą. Konjako versija išpopuliarėjo XX a. pradžioje Prancūzijoje ir JAV, ypač po prohibicijos, kai konjakas tapo prabangos simboliu. 1930–1940 m. jis buvo minimas kokteilių knygose kaip alternatyva Whiskey Sour. XXI a. craft kokteilių atgimimas grąžino jį su premium konjakais, kiaušinio baltymu ir naminiu sirupu. Kai kuriose variacijose pridedama apelsinų žievelės aliejaus, arba keičiamas sirupas medaus ar agavos. Kitos versijos naudoja VSOP konjaką gilesniam skoniui. Cognac Sour puikiai dera su jūros gėrybėmis, sūriais ar lengvais desertais. Nealkoholinė versija galima su nealkoholiniu konjako distiliatu ir išlaikant rūgštų balansą.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال