Japanese Sour: Elegantiškas ir citrusinis viskio kokteilis
60 ml japoniško viskio (pvz., Suntory Toki ar Nikka)
30 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
15 ml cukraus sirupo
15 ml kiaušinio baltymo (nebūtina, bet prideda putotos tekstūros)
Ledo kubeliai
Citrinos žievelė arba kokteilinė vyšnia papuošimui
60 ml japoniško viskio (pvz., Suntory Toki ar Nikka)
30 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
15 ml cukraus sirupo
15 ml kiaušinio baltymo (nebūtina, bet prideda putotos tekstūros)
Ledo kubeliai
Citrinos žievelė arba kokteilinė vyšnia papuošimui
Į šekerį įpilkite japonišką viskį, citrinų sultis, cukraus sirupą ir, jei naudojate, kiaušinio baltymą. Jei naudojamas kiaušinio baltymas, pirmiausia suplakite be ledo (sausas plakimas) apie 10 sekundžių, kad susidarytų puta. Tada pridėkite ledo kubelių ir gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir skoniai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass) arba į lowball taurę su ledu, jei pageidaujama. Papuoškite citrinos žievele arba kokteiline vyšnia. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą ir subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl jis yra vidutinio stiprumo, bet lengvai geriamas.
Japanese Sour siūlo japoniško viskio švelnų, subtilų poskonį su gėlių ir vaisių natomis, subalansuotą citrinų sulčių rūgštumu ir cukraus sirupo saldumu. Kiaušinio baltymas, jei naudojamas, prideda kreminę, putotą tekstūrą, kuri sušvelnina gėrimo intensyvumą. Skonis yra gaivus, citrusinis, su elegantišku viskio charakteriu, primenančiu klasikinį Whiskey Sour, bet su japonišku rafinuotumu. Gėrimas yra glotnus, idealiai tinkantis aperityvui ar ramiems vakarams. Japanese Sour elegantiškas, citrusinis kokteilis, sujungiantis japoniško viskio subtilumą, citrinų sulčių gaivumą ir saldų balansą. Patiekiamas kokteilio taurėje arba su ledu, papuoštas citrinos žievele ar vyšnia, šis gėrimas yra modernus klasikinio Whiskey Sour posūkis, tinkantis rafinuotiems susibūrimams.
Japanese Sour yra šiuolaikinis kokteilis, įkvėptas klasikinio Whiskey Sour, tačiau pritaikytas naudojant japonišką viskį, kuris XXI a. tapo itin populiarus dėl savo švelnaus, subalansuoto skonio ir aukštos kokybės. Japoniškas viskis, kurio gamyba prasidėjo XX a. pradžioje, ypač išgarsėjo 2000-aisiais, kai tokie prekių ženklai kaip Suntory ir Nikka laimėjo tarptautinius apdovanojimus, pranokdami net škotišką viskį. Japanese Sour tiksli kilmė nėra aiškiai dokumentuota, tačiau jis atsirado per craft kokteilių atgimimą XXI a., ypač Tokijo ir Niujorko baruose, kur barmenai pradėjo eksperimentuoti su japonišku viskiu, ieškodami naujų posūkių tradiciniams receptams. Tokijo kokteilių scena, žinoma dėl savo preciziškumo ir estetikos, padėjo Japanese Sour tapti populiariu tarp kokteilių entuziastų, vertinančių japonišką minimalizmą ir dėmesį detalėms. Kokteilis dažnai siejamas su japoniška kokteilių kultūra, kur svarbus balansas tarp skonių ir vizualinis pateikimas. Kai kuriose variacijose naudojamas yuzu (japoniškas citrusinis vaisius) vietoje citrinų sulčių, pabrėžiant japonišką charakterį, arba pridedama šlakelis umeshu (slyvų likerio) saldumo ir gilumo sustiprinimui. Kitos versijos gali įtraukti imbierinį sirupą ar žaliąją arbatą, atspindinčias japoniškus skonius. Japanese Sour populiarumas išaugo per socialinius tinklus, kur jo švari išvaizda ir putota tekstūra dažnai dalijamasi kaip estetiškas pasirinkimas. Jis taip pat tapo mėgstamu craft kokteilių baruose, kur japoniškas viskis naudojamas pabrėžti subtilius, bet kompleksiškus skonius. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant japonišką viskį nealkoholiniu distiliatu ir išlaikant citrusines sultis bei cukraus sirupą.
alkoholiniai kokteiliai
Aperityvas
Craftkokteilis
Elegantiškas
gaivus kokteilis
kokteiliai
viskio kokteilis
