Bacardi: Klasikinis romo kokteilis su Kubos dvasia
45 ml Bacardi Carta Blanca (šviesusis romas)
20 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
10 ml grenadino
Ledo kubeliai
Į šekerį su ledu supilkite Bacardi romą, laimo sultis ir grenadiną. Gerai suplakite apie 10 sekundžių, kad skoniai susijungtų ir gėrimas atvėstų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite laimo skiltele arba kokteiline vyšnia, jei norite papildomo akcento. Šis metodas užtikrina sklandų ir gaivų rezultatą. Alkoholio kiekis apie 15–18%, todėl jis stipresnis nei lengvi aperityvai.
Bacardi kokteilis siūlo gaivų rūgštumo ir saldumo balansą: laimo sultys suteikia citrusinį gaivumą, grenadinas – švelnų saldumą ir uogų poskonį, o Bacardi romas prideda lengvų vanilės ir karamelės natų. Gėrimas yra glotnus, lengvai geriamas, su ryškiu, bet neperkraunančiu skoniu, puikiai tinkančiu šiltam klimatui. Bacardi kokteilis – tai gaivus, vaisinis ir lengvai rūgštus gėrimas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka Bacardi romas, sumaišytas su laimo sultimis ir grenadinu. Šis kokteilis, patiekiamas atšaldytas kokteilio taurėje, yra elegantiškas, bet paprastas, tinkantis tiek vakarėliams, tiek ramiems vakarams. Jo ryški rožinė spalva ir subalansuotas skonis daro jį ikonišku pasirinkimu tarp klasikinių kokteilių.
Bacardi kokteilis atsirado XX a. pradžioje Kuboje, per romo populiarumo aukso amžių. Jis siejamas su Bacardi kompanija, kuri po prohibicijos JAV (1920–1933 m.) aktyviai reklamavo savo romą. Originaliai panašus į Daiquiri, šis kokteilis išsiskyrė grenadino pridėjimu, suteikiančiu saldumo ir spalvos. 1936 m. Niujorko Aukščiausiasis Teismas netgi priėmė sprendimą, kad tikras Bacardi kokteilis turi būti gaminamas tik su Bacardi romu, pabrėždamas prekės ženklo svarbą. Kokteilis tapo populiarus tarp Holivudo žvaigždžių ir Kubos atostogautojų. Sakoma, kad Bacardi kokteilis buvo itin populiarus per Kubos aukso amžių, kai Havana buvo vakarėlių sostinė. Per prohibiciją amerikiečiai plūdo į Kubą, kur šis gėrimas tapo jų mėgstamiausiu dėl prieinamo Bacardi romo. Kita istorija pasakoja apie barmenų konkursus, kuriuose Bacardi kokteilis buvo naudojamas kaip bandymas sukurti tobulą Daiquiri variantą. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant romą nealkoholiniu distiliatu ir pridedant daugiau grenadino ar sulčių.
alkoholiniai kokteiliai
bacardi
gaivus kokteilis
Klasikiniai
kokteilių receptai
short
vaisinis kokteilis