Slider Top

[6][slaidas][slider-top][Slider Top]

Garnyrai

| No comment
Plonas citrusinių vaisių griežinėlis ar kitokio
vaisiaus gabalėlis. Pjaunamas labai aštriu peiliu.





Plona, ilga citrusinio vaisiaus žievelė susukta į spiralę. Šis papuošimas dažniausia dedamas į taurės vidų, tam kad kokteilį ne tik papuoštų, bet ir pridėtų atitinkamo aromato. Žievė, spiralės susukimui, pjaunama ne išilgai, o aplink citrusinį vaisių.



Skiltelė, vaisiaus gabalėlis.





Plonas išorinis citrusinio vaisiaus žievės sluoksnis, nuvalytas nuo baltos vidinės skūrelės. Žievelės sudėtyje yra eterinių aliejų, kurie sukuria vaisiaus aromatą.





Citrusinių vaisių žievės elementas. Žievė susukama, lenkiama tam, kad greičiau gėrimui atiduotų savo eterinius aliejus. Twist paruošimui reikalingas aštrus peilis, kuriuo žievelę pjausite išilgai vaisiaus.






Konservuota saldinta vyšnia, naudojama kokteilių papuošime. Šios vyšnios gaminamos iš šviesiųjų trešnių veislių.







Konservuotos žaliosios alyvuogės. Dažniausia persmeigiamos špagele ir dedamos į kokteilį.







Morkų lazdelės.








Salierų stiebai.








Cinamono lazdelės. Dažnai kokteilių garniravime naudojamas ir tarkuotas cinamonas.







Mėtų lapeliai. Dažnai naudojamos ir mėtų šakelės.








Muskatas, naudojamas tarkuotas.








Ananaso skiltelė, gabalėliai. Dažniausiai naudojami tropiniuose, egzotiniuose kokteiliuose.







Pipiras.








Krevetės.








Braškės.








Avietės.








Arbūzo riekelė, gabalėliai.








Stambi druska. Naudojama papuošiant kai kurių kokteilių taurių kraštelius. Puošiama iš išorinės taurės pusės prieš tai patepant citrinos skiltele.







Cukrus. Dažniausiai naudojamas puošiant taurių kraštelius(jei nurodyta recepte), tačiau yra kokteilių kur dedamas ir taip.