Slider Top

[6][slaidas][slider-top][Slider Top]

Instrumentai

Bar spoon - Tai specialus šaukštelis ilgu koteliu, kitame gale turintis specialų grūstuvėlį cukrui ir žalumynams sutrinti. Aukštose taurėse juo taip pat maišomi įvairūs komponentai. Gali tarnauti ir kaip matavimo įrankis, vienas šaukštelis talpina 5g. arba 5ml. skysčio. Baro šaukštelis gaminamas iš nerūdijančio plieno arba sidabro. Rankenos ilgis ~15cm. Gražūs ir praktiški baro šaukšteliai dažniausiai naudojami kokteiliams Stir metodu gaminti.

Bottle carousel & Measures - dozatorius. Tai įrenginukas į kurį statomi alkoholiniai gėrimai ir šio prietaiso pagalba dozuojami. Dozatoriai būna skirti 1, 2, 4 arba 6 buteliams stipraus gėrimo.





Cobbler shaker / Standart shaker - Plaktuvas dažniausia būna nerūdijančio plieno arba stiklinis 0,5l talpos indas, uždengtas kūginiu dangteliu. Juo suplakamos kokteilio sudedamosios dalys. Plakami tie gėrimai kurių sudėtinės dalys sunkiai susimaišo(kiaušinis, medus, grietinėlė). Buitinėmis sąlygomis galima panaudoti bet kokį indą su dangteliu. O firminį barmeno plaktuvą galima įsigyti specializuotose barų ir kavinių įrangos parduotuvėse.

Boston Shaker - tai profesionalus baro instrumentas susidedantis iš dviejų dalių - metalinės ir stiklinės. Stiklinė šeikerio dalis gali atlikti ir barmeno stiklinės funkciją. Šis šeikeris būtinas save gerbiančio baro atributas, padedantis barmenui sumaišyti sunkiai sumaišomus komponentus.


Howthorne strainer - šis daugeliui nepažįstamas daikčiukas su skylutėmis ir spyruokle yra barmeno sietelis. Jis naudojamas perpilant jau paruoštą kokteilį iš plaktuvo į indus. Sietelis sulaiko ledo gabaliukus , vaisių gabaliukus ir kitokius stambesnius gabaliukus neleisdamas jiems patekt į indą su paruoštu kokteiliu.


Julep strainer - nedidelis sietelis/filtras ledo atskyrimui nuo gėrimo. Naudojamas gėrimo filtravimui bei kaip kapoto ledo samtelis.




Fine strainer - sietelis dar geresniam, dvigubam filtravimui. Apsaugo nuo vaisių minkštimo, ledo ir užtikrina gėrimo švarumą.
Ice bucket - ledo kibirėlis ir žnyplės ledui paprastai laikomos ant baro prekystalio. Ledo kibirėlis turėtų būti metalinis ar stiklinis indas , pageidautina termosinis. Termosiniame inde ledas ne taip greitai tirpsta. Ledo kubeliai iš kibirėlio išimami semtuvu arba žnyplėmis ledui. Pageidautina kad žnyplių galiukai butų grublėti , ledo kubelius lengviau išimti.


Ice crusher - malūnėlis ledo smulkinimui. Būna ir elektrinių malūnėlių, tačiau dažniau naudojami rankiniai.



Jigger - gėrimų matuoklė, menzūra. Matuoklė gaminama iš aukštos kokybės plieno su skirtingais tūriais iš abiejų pusių. Iš vienos pusės su padalomis iki 20ml. , iš kitos pusės su padalomis iki 50ml.





Citrus juicer press - sulčių spaudimo mašinėlė. Įvairių kokteilių vienas iš ingradientų yra citrusinių vaisių sultys , tad šis aparatukas mums labai pravers jei nenorim pirkti "sulčių" iš parduotuvės. Būna rankinės, mechaninės ir elektrinės.


Lemon slice squezeer - instrumentas skirtas sulčių spaudimui iš citrinos skiltelės.
Olive/cherry pitter - instrumentas kauliukų iš alyvuogių ir vyšnių pašalinimui.
Muddler - grūstuvas. Tai įrankis skirtas įvairių kokteilio komponentų sutrynimui. Šie grūstuvai gali būti įvairių formų ir dydžių, padaryti iš medžio, plastiko ar metalo.



Grater - muskato riešutui, šokoladui ir panašiems dalykams pasismulkinti skirta tarka.

Mixing glass - Barmeno stiklinė. Ji skirta sumaišyti kokteiliams kurie nesuplakami, o tik maišomi. Paprastai tokie gėrimai yra gaminami iš lengvai susimaišančių komponentų. Tokia stiklinė būna 0,5-1l talpos ir skirta 3-4 porcijų sumaišymui. Stiklinė gali būti su sieteliu, jei jo nėra - naudojamas baro sietelis.

Mixer - elektrinis plaktuvas skirtas pieno kokteiliams ruošti. 
Blender - elektrinis maišymo prietaisas gėrimams su kapotu ledu ar vaisių minkštimu paruošti. Pagrinde tai būtų Frozen grupės kokteiliai.
Ice scoop - samtelis ledui. Tai instrumentas nedideliam ledo kiekiui iš malūnėlio ar ledo kibirėlio pasemti ir įberti į ruošiamą kokteilį.






Siphon - aparatas gazuotam vandeniui pasidaryti. 







Cream whiper - aparatas plaktos grietinėlės darymui. 





Glass rimmer - instrumentas taurės kraštelio paruošimui atitinkamiems kokteiliams. Susideda iš trijų skyrių: cukrui, druskai ir citrusinėms sultims.
Rotameasures - persiverčiantis matavimo indelis.







Opticmeasures - optinis matavimo prietaisas / dozatorius.
Pourer - geizeris, dedamas į butelį srovės vientisumui užtikrinti.