Kokteilis Bellini



Bellini: elegantiška Italijos klasika

   1 dalis šviežios persikų tyrės (apie 50 ml).
   2 dalys šalto Prosecco arba kito sauso putojančio vyno (apie 100 ml).
   Persiko griežinėlis arba avietė (papuošimui).

   Atšaldykite šampano taurę (dažniausiai naudojama aukšta, siaura flute taurė). Į taurės dugną įpilkite persikų tyrę (arba nektarą). Lėtai užpilkite šaltu Prosecco vynu. Putojantį vyną pilkite lėtai, kad išvengtumėte per didelio putojimo. Labai švelniai pamaišykite ilgą šaukštu, kad persikų tyrė pasiskirstytų tolygiai, bet neišsileistų visi burbuliukai. Papuoškite persiko griežinėliu ar aviete. Patiekite iš karto.

   Bellini yra gaivus, šiek tiek saldus, bet visų pirma lengvas ir aromatingas. Persiko skonis yra dominuojantis, o putojantis vynas suteikia traškumo ir lengvo rūgštumo, todėl gėrimas yra puikiai subalansuotas ir malonus gerti. Jo subtilus saldumas, vaisių natos ir švelnus putojimas pavertė jį tikra klasikine elegancija.

   Bellini buvo sukurtas Venecijoje, Italijoje, legendiniame „Harry's Bar“, kuris žinomas dėl tokios klasikos kaip Carpaccio, sukūrimo. Manoma, kad kokteilis buvo sukurtas tarp 1934 ir 1948 metų. Jį sukūrė pats „Harry's Bar“ įkūrėjas Giuseppe Cipriani. Kokteilis buvo pavadintas garsaus XV amžiaus Venecijos dailininko Giovanni Bellini garbei. Spėjama, kad Cipriani pasirinko šį pavadinimą dėl unikalios rožinės spalvos, kuri jam priminė vieno iš Bellini paveikslų šventojo drabužių atspalvį. Tradiciškai Bellini buvo sezoninis gėrimas, gaminamas tik persikų derliaus metu (nuo birželio iki rugsėjo), kai persikai būdavo sultingiausi ir aromatingiausi. Šiandien, dėka persikų nektaro ir šaldytų vaisių, jis geriamas ištisus metus. Nors daugelis panašių kokteilių naudoja Prancūzijos šampaną, Bellini yra autentiškai itališkas, todėl jam visada naudojamas sausas Prosecco vynas.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال