Kokteilis Blue Lagoon



   Blue Lagoon: mėlyna oazė jūsų taurėje

   45 ml degtinės.
   30 ml „Blue Curacao“ likerio.
   120 ml Sprite arba 7UP gėrimo.
   Vyšnia ir apelsino griežinėlis papuošimui.
   Ledas.


   Užpildykite aukštą stiklinę („highball glass“) ledu. Į stiklinę supilkite degtinę ir Blue Curacao likerį. Išmaišykite. Įpilkite limonado ar kito gėrimo, kad užpildytumėte stiklinę. Lengvai išmaišykite šaukštu, kad gėrimai susimaišytų. Papuoškite kokteilį apelsino griežinėliu ir vyšnia. Patiekite ir mėgaukitės!


   Blue Lagoon yra saldus ir gaivus. Jame vyrauja citrusinių vaisių skonis, kurį suteikia Blue Curacao likeris ir limonadas. Degtinė, būdama neutrali, gėrimui suteikia stiprumo, tačiau neužgožia skonio. Tai puikus kokteilis tiems, kurie mėgsta lengvus, saldžius ir atpalaiduojančius gėrimus. Šis ryškiai mėlynas kokteilis atrodo lyg egzotiškas atogrąžų vanduo, o jo gaivus ir saldus skonis su citrusinių vaisių natomis puikiai atpalaiduoja. Nors Blue Lagoon yra palyginti naujas gėrimas, palyginti su kitomis klasikomis, jis greitai tapo populiarus dėl savo išvaizdos ir paprasto recepto.

   Blue Lagoon buvo sukurtas 1960–1970 m. Paryžiuje, garsiajame „Harry’s New York Bar“. Manoma, kad jį sukūrė barmenas Andy MacElhone. Kokteilio pavadinimas, tikėtina, buvo įkvėptas Islandijos gamtos stebuklo – Geoterminio baseino, dar žinomo kaip Žydroji lagūna. Dėl savo ryškios ir unikalios spalvos Blue Lagoon greitai išpopuliarėjo visame pasaulyje ir tapo vienu mėgstamiausių vakarėlių gėrimų. Nors originalus receptas yra paprastas, egzistuoja įvairių variacijų. Pavyzdžiui, kai kurie barmenai naudoja saldų ir rūgštų mišinį („sweet and sour mix“) vietoj limonado. Taip pat, vietoj degtinės gali būti naudojamas ir romas.


2 Komentarai

  1. Anonimiškas11/09/2011

    Vietoj likerio geriau pilt gryna sblue caracao sultis :) Yra pirkti visuose centruose :) Daug skaniau ir svelniau geriasi :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas8/17/2012

    užtat laipsnių mažiau. :D

    AtsakytiPanaikinti
Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال