Kokteilis Caruso




Moderni Caruso versija: Klasikinė Džino ir Mėtos Elegancija

   45 ml Džino.
   30 ml Sauso Vermuto.
   15 ml Žaliosios Mėtos Likerių (Crème de Menthe Vert).
   Ledas.


   Atšaldykite Coupé arba Martini tipo kokteilinę taurę. Į maišymo stiklinę, pripildytą ledo, supilkite džiną, sausą vermutą ir žaliosios mėtos likerį. Maišykite energingai apie 15–20 sekundžių, kol gėrimas bus labai šaltas ir tinkamai praskies. Tradiciniai receptai nurodo plakti (shake), bet maišymas padės išlaikyti skaidrumą ir glotnesnę tekstūrą. Perkoškite (strain) kokteilį į atšaldytą taurę. Papuoškite šviežiu mėtos lapeliu arba citrinos žievelės spirale (pastaroji padės subalansuoti mėtos intensyvumą).

   Tai žolelių ir mėtos derinys. Džino botanika susilieja su vermuto sausumu ir intensyviu, saldžiu mėtos skoniu. Dėl savo charakterio Caruso puikiai tinka kaip desertinis arba po vakarienės geriamas kokteilis (digestif). Caruso kokteilis yra stiprus ir šaltas gėrimas, garsėjantis ryškia smaragdine spalva ir gaiviu mėtos poskoniu. Klasikinis receptas naudoja lygias dalis džino, sauso vermuto ir žaliosios mėtos likerių (Crème de Menthe), nors šiuolaikiniai barmenai dažnai sumažina mėtos likerio kiekį, kad subalansuotų saldumą.

   Kokteilis pavadintas garsaus italų operos tenoro Enrico Caruso (1873–1921) garbei. Caruso buvo viena didžiausių operos žvaigždžių savo epochoje. Tai klasika iš 1930 m. Caruso receptas buvo įtrauktas į legendinę „The Savoy Cocktail Book“ (1930 m.), kuri liudija apie jo statusą Martini eros klasikos sąraše. Šioje knygoje jis aprašytas lygiomis dalimis (Gin, French Vermouth, Green Crème de Menthe). Šis gėrimas yra panašus į dar vieną klasikinį džino kokteilį Alaska, kuriame mėtos likeris yra pakeičiamas geltonuoju Chartreuse, suteikiančiu jam dar intensyvesnį žolelių skonį. Dėl didelio Crème de Menthe kiekio klasikiniame recepte, Caruso yra vienas iš labiausiai mėtinių kokteilių, tad naujoji karta dažnai koreguoja likerio proporcijas, kaip ir pateikta aukščiau.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال