20 ml likerio Cointreau
20 ml džino20 ml balto romo
Ledo kubeliai
Oficialaus pavadinimo šitas kokteilis neturi, jis labiau primena improvizaciją, kuri gimė iš klasikinės baro logikos: turim Cointreau, džino ir romo – sumaišom ir pažiūrim kas išeis. Tokie kokteiliai dažnai gimsta mažesniuose baruose arba namų vakarėliuose, kur žmonės žaidžia su ingredientais. Iš esmės tai miniatiūrinė Long Island versija. Long Island’e rasi penkis spiritus ir kolą, o čia trys spiritai be jokių praskiedimų. Rezultatas – stiprus, bet kartu turintis citrusinės gaivos kokteilis. Galima sakyti, kad šitas miksas – tai Long Island light (bet ne dėl stiprumo, o dėl ingredientų kiekio).
Cointreau yra legendinis prancūziškas apelsinų likeris, kuris labai dažnai naudojamas kokteiliuose kaip jungiamasis elementas. Jis sugeba sutaikyti stipriuosius gėrimus tarpusavyje, kad jie neišsiskirtų per daug agresyviai. Džinas ir romas – du labai skirtingi gėrimai. Džinas duoda sausumą ir prieskonius, o romas švelnumą ir salstelėjimą. Cointreau įneša citrusinės gaivos ir švelnaus saldumo, todėl gaunasi pakankamai subalansuotas miksas. Šitas kokteilis labai short tipo – reiškia, kad jis skirtas išgerti nedideliu gurkšniu, o ne siurbčioti valandą.
Šį kokteilį galima vadinti mažu broliu garsiojo Long Island. Jeigu Long Island yra vakarėlio karalius, tai Cointreau Connection – tas draugas, kuris ateina be triukšmo, bet vis tiek visus pralinksmina. Jis greitai parodo savo stiprybę – neapsigauk dėl mažos stiklinės, nes čia trys stiprieji vienoje vietoje. Sakoma, kad po trečio tokio kokteilio net ir labiausiai užsidaręs žmogus pradeda šnekėtis su šaldytuvu.