Kokteilis Colombia



 

Colombia: patriotinis kokteilis su sluoksniais

   90 ml apelsinų sulčių
   30 ml degtinės (galima naudoti ir Kolumbijos Aguardiente)
   15 ml citrinos (arba laimo) sulčių
   15 ml Grenadino sirupo (raudonam sluoksniui)
   15 ml Blue Curaçao likerio (mėlynai spalvai)
   Ledas
   Apelsino griežinėlis papuošimui


   Šio kokteilio paruošimas reikalauja šiek tiek atidumo, norint išgauti sluoksnius. Pagrindas (Geltonas sluoksnis): Į plaktuvą, pripildytą ledo, supilkite degtinę, apelsinų sultis ir citrinos ar laimo sultis. Plakite, kol atšals. Aukštą stiklinę (Highball) užpildykite ledu. Raudonas sluoksnis: Lėtai, švelniai Grenadino sirupą supilkite ant ledo. Jis yra sunkus ir nusės ant stiklinės dugno. Geltonas sluoksnis: Lėtai, pilkite paruoštą degtinės ir sulčių mišinį ant ledo. Svarbu pilti kuo lėčiau. Geriausia tai daryti per atvirkščią šaukšto pusę, priglaustą prie stiklinės sienelės, tai padės skysčiams nesusimaišyti. Mėlynas sluoksnis: Labai lėtai supilkite Blue Curaçao likerį. Dėl skirtingo tankio jis turėtų nusėsti tarp raudono ir geltono sluoksnių, sukurdamas mėlyną sluoksnį (nors kartais jis lieka viršuje arba susimaišo su geltonu). Papuoškite apelsino griežinėliu ir patiekite su šiaudeliu.

   Šis kokteilis yra saldus, gaivus ir citrusinis. Dominuoja apelsinų sulčių ir Blue Curaçao likerio saldumas. Degtinė suteikia stiprumo, o citrusinės sultys subalansuoja saldumą. Skirtingi sluoksniai turi savo skonį, todėl geriant per šiaudelį galima pajusti visus skonius vienu metu arba atskirai. Šis kokteilis yra daugiau menas nei tik gėrimas. Sujungus degtinę, citrusinius vaisius ir likerius atsiranda gaivus, saldus ir rūgštus mišinys, kuris puikiai tinka ir šventei, ir stebinti svečius.

   Colombia kokteilis išsiskiria tuo, kad yra aiškiai sukurtas pabrėžti Kolumbijos vėliavos spalvas (geltona – turtai, mėlyna – vandenynas ir jūra, raudona – kraujas, pralietas už laisvę). Tai nėra senoji klasika, o greičiau modernus kokteilis, skirtas pabrėžti šalies tapatybę ir žavėti vizualiai. Nors receptuose dažniausiai naudojama degtinė, Kolumbijoje tradiciniai gėrimai dažnai gaminami su Aguardiente – anyžių skonio spiritu iš cukranendrių. Šis gėrimas yra nacionalinis Kolumbijos alkoholis ir jo naudojimas suteikia autentiškumo.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال