40ml. airiškas viskis
90ml. karšta kava
30ml. grietinėlė
1 arb/škšt. rudas cukrus
ledas
Paruošimas:
Airiška kava - jėga. Kas nors kartą paragavo tikros, tinkamai paruoštos airiškos kavos, o ne parduotuvinio šlamšto, papuošto purškiama grietinėle, tas mane supras. Klasikinis šio kokteilio variantas gan kaprizingas, ypač kada ant karšto kavos, viskio ir cukraus mišinio bandome uždėti šaltą plaktą grietinėlę. Dažniausia grietinėlė išdavikiškai prasmenga ir gadina bendrą ruošiamo kokteilio vaizdą. Tad įgūdžiai čia labai reikalingi. Norėdami jums padėti, pabandysime labai smulkiai papasakoti kaip reikia ruošti Irish Coffee kokteilį:
Prieš pradėdami daryti kokteilį pašildom patiekimo taurę - paprasčiausia įpilkit verdančio vandens ir šiek tiek palaikę išpilkit. Toliau verdam kavą. Kava verdama iš vidutiniškai skrudintos, šviežios arabikos. Kol verdate kavą, į taurę įdėkite cukrų ir supilkite airišką viskį. Čia mes rekomenduotume pilti pašildytą viskį, jog cukrus jame ištirptų, tačiau galima to ir nedaryti - kokybiškas viskis dega ir pats, tad uždekite viskį ir baro šaukšteliu maišykite cukrų kol ištirps. Maišydami galite pakelti cukrų ant taurės sienelių, kad tirpdamas jis karamelizuotusi, taip gėrimas įgaus labai malonų prieskonį. Ištirpus cukrui užgesinkite viskį, kuris beje degdamas praras dar ir savo aštrumą, ir supilkite kavą. Šeikeryje su ledu suplakite grietinėlę - čia svarbiausia nepersistengti, nuo per didelio šalčio grietinėlę gali sutraukti, o to mums mažiausiai reikia. Tad vieno kokteilio grietinėlės porcijai dedam 3-4 kubelius ledo ir purtom tik kelias sekundes. Suplakę imam baro šaukštelį ir jo pagalba suplaktą grietinėlę gražiai paguldom ant kavos. Viskas, airiška kava paruošta.
Kokteilį gerkite dideliais gurkšniais, nemaišydami - labai malonus skonis, su šiek tiek aštroku viskio skoniu, kuris maloniai persipina su grietinėle. Ir nepamirškite jog viskis būtinai turi būti airiškas, idealiausia Jameson. Kas liečia komercinius Irish Coffee kokteilius, tai ten viskas labai paprasta - supilama vandeniu praskiesta espresso kava, uždedama purškiama grietinėlė, kuri kokteilį padaro išvaizdesniu, ypač damoms ir patiekiama. Tačiau tai toli gražu ne tikrasis Irish Coffee, tad jums patiems spręsti ką gersite - imitaciją ar tikrąjį Irish Coffee.
Prieš pradėdami daryti kokteilį pašildom patiekimo taurę - paprasčiausia įpilkit verdančio vandens ir šiek tiek palaikę išpilkit. Toliau verdam kavą. Kava verdama iš vidutiniškai skrudintos, šviežios arabikos. Kol verdate kavą, į taurę įdėkite cukrų ir supilkite airišką viskį. Čia mes rekomenduotume pilti pašildytą viskį, jog cukrus jame ištirptų, tačiau galima to ir nedaryti - kokybiškas viskis dega ir pats, tad uždekite viskį ir baro šaukšteliu maišykite cukrų kol ištirps. Maišydami galite pakelti cukrų ant taurės sienelių, kad tirpdamas jis karamelizuotusi, taip gėrimas įgaus labai malonų prieskonį. Ištirpus cukrui užgesinkite viskį, kuris beje degdamas praras dar ir savo aštrumą, ir supilkite kavą. Šeikeryje su ledu suplakite grietinėlę - čia svarbiausia nepersistengti, nuo per didelio šalčio grietinėlę gali sutraukti, o to mums mažiausiai reikia. Tad vieno kokteilio grietinėlės porcijai dedam 3-4 kubelius ledo ir purtom tik kelias sekundes. Suplakę imam baro šaukštelį ir jo pagalba suplaktą grietinėlę gražiai paguldom ant kavos. Viskas, airiška kava paruošta.
Kokteilį gerkite dideliais gurkšniais, nemaišydami - labai malonus skonis, su šiek tiek aštroku viskio skoniu, kuris maloniai persipina su grietinėle. Ir nepamirškite jog viskis būtinai turi būti airiškas, idealiausia Jameson. Kas liečia komercinius Irish Coffee kokteilius, tai ten viskas labai paprasta - supilama vandeniu praskiesta espresso kava, uždedama purškiama grietinėlė, kuri kokteilį padaro išvaizdesniu, ypač damoms ir patiekiama. Tačiau tai toli gražu ne tikrasis Irish Coffee, tad jums patiems spręsti ką gersite - imitaciją ar tikrąjį Irish Coffee.