Kokteilis Margarita





50 ml tekilos
25 ml likerio Cointreau
20 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
Ledo kubeliai
Druska stiklo kraštui

   Paimk shakerį, įmesk ledo. Supilk tekilą, Cointreau ir laimo sultis. Gerai suplak, kol indas pasidengs šerkšnu. Margarita taurės kraštą sudrėkink laimo skiltimi, įmerk į druską. Perkošk kokteilį į taurę, papuošk laimo griežinėliu.

   Apie Margaritos atsiradimą sklando ne viena legenda. Vieni sako, kad kokteilį XX a. ketvirtajame dešimtmetyje Meksikoje sukūrė barmenas, bandęs įtikti aktorei Margarita Henkel. Kiti tvirtina, kad pirmoji Margarita buvo sumaišyta Teksase, prie JAV ir Meksikos sienos, kur žmonės mėgo eksperimentuoti su tekila ir citrusais. Nepaisant to, kur ji gimė, Margarita greitai išpopuliarėjo, nes tai buvo pirmas rimtas kokteilis, kuris pasauliui parodė, kad tekila gali būti elegantiškas ir rafinuotas gėrimas, o ne tik šaudomas su druska ir citrina.
   Margarita yra vienas populiariausių kokteilių JAV, dažnai laikomas tekilos vizitine kortele. Yra net Margaritos diena, ji švenčiama vasario 22 d. Šis kokteilis turi daugybę variacijų: su braškėmis, mangais, mėlynėmis, arbūzu ir net šaldyta (frozen) forma. 2011 m. Las Vegase buvo pagaminta didžiausia Margarita pasaulyje – beveik 33 tūkstančių litrų talpos! Sakoma, kad Margarita vienintelis gėrimas, kuris leidžia žmogui pasijusti lyg gulėtų paplūdimyje, net jei iš tiesų sėdi ant sofos su chalatu ir žiūri Netflix.



Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال