Kokteilis Melon Ball
40 ml degtinės
20 ml meliono likerio (dažniausiai Midori)80 ml apelsinų sulčių
Ledas
Į kokteilių plaktuvą sudedame ledo, supilame degtinę, meliono likerį ir apelsinų sultis. Gerai suplakame, kad gėrimas taptų vientisas ir gaivus. Supilame į aukštą stiklinę su ledu. Papuošimui galima naudoti meliono rutuliuką (jei turite rutuliukų formavimo šaukštelį) arba paprasčiausiai apelsino griežinėlį.
Melon Ball saldus ir gaivus kokteilis, kurio skonyje dominuoja melionas. Midori likeris suteikia sodrų, egzotišką vaisių skonį, o apelsinų sultys įneša šiek tiek rūgštumo ir gaivumo. Degtinė kaip ir daugelyje panašių receptų stiprumą priduoda tyliai, bet skonių neiškraipo. Ryškiai žalia, kartais žalsvai gelsva, tikras tropikų žalias obuolys, dėl kurio šis kokteilis baro lentynoje ar nuotraukose atrodo įspūdingai.
Melon Ball atsirado XX a. pabaigoje, kai pasaulį užvaldė spalvingų ir vaisinių kokteilių mada. Tai vienas iš tų gėrimų, kurie daugiau kalba spalva ir nuotaika, nei istorija. Pavadinimas kilęs iš meliono rutuliukų, kurie dažnai naudojami kaip garnyras – tiek deserte, tiek šiame kokteilyje. Šis gėrimas dažnai laikomas linksmo vakarėlio simboliu: ryškus, vaisinis, gaivus ir ne per stiprus. Jis mėgstamas ne tik dėl skonio, bet ir dėl vizualinio efekto – to ryškiai žalio atspalvio, kuris iškart traukia akį. Melon Ball neretai pasirenkamas kaip vasaros kokteilis prie baseino ar paplūdimio vakarėliuose. O barų barmenai kartais juokauja: „Jeigu nori, kad tavo stiklinė atrodytų kaip neoninė lemputė – rinkis Melon Ball.“