Slider Top

[6][slaidas][slider-top][Slider Top]

Kokteilis Sex On The Beach

| No comment
    40ml. degtinė
    20ml. persikų likeris
    40ml. spanguolių sultys
    40ml. apelsinų sultys
    apelsinas
    ledas










          Paruošimas:
    Supilame degtinę, persikų likerį, spanguolių bei apelsinų sultis į iki pusės ledu užpildytą purtyklę(šeikerį) ir energingai suplakame. Suplakę per sietelį nukošiam į highball tipo taurę. Patiekdami papuošiame apelsino griežinėliu.

    Sex on the beach - labai populiarus alkoholinis kokteilis, įeinantis į Tarptautinės barmenų asociacijos(IBA) oficialių kokteilių sąrašus. Čia pateiktas klasikinis šio kokteilio variantas. Yra dar kelios šio kokteilio variacijos, tačiau tai jau nebebus tikrasis "Seksas pliaže", tai jau liaudies kūryba.

    "Seksas pliaže" - vienas iš tų kokteilių, kuriuos visada rasite bet kurio baro meniu. Jis lyderiauja ne tik mūsų tinklaraštyje, tačiau ir pasauliniuose kokteilių reitinguose. Kodėl ? Geras klausimas... Asmeniškai aš manau, jog pagrindinė populiarumo priežastis ne sudėtis ar skoninės kokteilio savybės, o pavadinimas. Juk frazė "seksas pliaže" sukelia pakankamai malonias mintis :) Pats kokteilis jokiomis legendomis neapipintas, gaminamas labai lengvai(čia jums ne Margarita), žodžiu eilinis vakarėlio kokteiliukas. Gal populiarumui dar šiek tiek prideda ir lengvas komponentų pasiekiamumas. Juk degtinės namie rasim visi, su sultimis irgi problemų neturėtų kilti, belieka nubėgt į parduotuvę ir nusipirkt persikų likerį, kurio ten tikrai be problemų rasite.