Kokteilis Brandy Alexander



Brandy Alexander: Kreminis desertinis kokteilis
   30 ml brendžio.
   30 ml tamsaus kakavos likerio.
   30 ml riebios grietinėlės
   Ledo kubeliai
   Malto muskato riešuto papuošimui


   Į šekerį su ledu supilkite brendį, kakavos likerį ir grietinėlę. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir susidarytų kreminė tekstūra. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Užbarstykite žiupsnelį malto muskato riešuto ant paviršiaus. Plakimas užtikrina glotnią, vienodą konsistenciją. Alkoholio kiekis apie 15–17%, todėl jis yra vidutinio stiprumo desertinis gėrimas.

   Brandy Alexander siūlo turtingą šokolado ir brendžio derinį, su saldžiu kakavos likerio poskoniu ir švelnia grietinėlės tekstūra. Brendis prideda karamelės, vanilės ir lengvų vaisių natų, o muskatas suteikia subtilų prieskonį. Gėrimas yra glotnus, desertiškas, primenantis skystą šokoladinį pyragą, bet išlieka subalansuotas, ne per saldus. Brandy Alexander tai prabangus, kreminis kokteilis, sujungiantis brendžio šilumą, kakavos likerio saldumą ir grietinėlės glotnumą. Patiekiamas atšaldytoje kokteilio taurėje, šis gėrimas yra tobulas desertinis pasirinkimas, idealiai tinkantis vakarui po vakarienės ar elegantiškiems susibūrimams. Jo turtinga tekstūra ir šokoladinis poskonis daro jį nesenstančiu favoritu.

   Brandy Alexander kilmė siejama su XX a. pradžia, tikėtina Niujorke, kaip variacija senesniam kokteiliui Alexander, kuris buvo gaminamas su džinu. Brendis pakeitė džiną apie 1920–1930 m., suteikdamas gėrimui šiltesnį, turtingesnį skonį. Kokteilis buvo populiarus per prohibiciją ir vėliau, dažnai siejamas su aukštuomenės vakarėliais. Legenda teigia, kad jis buvo mėgstamas Johno Lennono, kuris vadino jį pieno kokteiliu su alkoholiu. Brandy Alexander buvo populiarus 1960–1970 m. Holivudo vakarėliuose, kur jį mėgo įžymybės kaip dekadentišką malonumą. Sakoma, kad jis buvo patiektas per Trojos ir Aleksandrijos vestuves, kas galimai įkvėpė pavadinimą, nors tai labiau mitas. Kai kuriose variacijose naudojamas šokoladinis likeris vietoje kakavos, o šiuolaikiniai barmenai eksperimentuoja su kavos ar riešutų likeriais. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant brendį ir likerį šokoladiniu sirupu ir pienu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال