Kokteilis Brandy Eggnog



Brandy Eggnog: Šventinis kreminis kokteilis su tradicija
   45 ml brendžio
   60 ml pieno
   30 ml riebios grietinėlės
   1 šviežias kiaušinio trynys
   15 ml cukraus sirupo (arba pagal skonį)
   Žiupsnelis malto muskato riešuto
   Ledo kubeliai (jei patiekiama atšaldyta)


   Į šekerį su ledu (arba be ledo, jei patiekiama šilta) įdėkite kiaušinio trynį, brendį, pieną, grietinėlę ir cukraus sirupą. Gerai suplakite apie 15 sekundžių, kad susidarytų kreminė tekstūra ir ingredientai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (arba šiltą puodelį, jei patiekiama šilta). Užbarstykite žiupsnelį malto muskato riešuto. Plakimas užtikrina glotnią konsistenciją, o šildymas (jei pasirenkama) suteikia jaukumo. Alkoholio kiekis apie 10–12%, todėl gėrimas yra švelnus, tinkamas lėtam gurkšnojimui.

   Brandy Eggnog išsiskiria turtingu, kreminiu skoniu, kuriame brendžio karamelės ir vanilės natos susipina su pieno ir grietinėlės švelnumu. Kiaušinio trynys prideda sodrumo, o muskatas šiltų, prieskoninių niuansų. Gėrimas yra saldus, bet subalansuotas, su lengvu alkoholio poskoniu, primenančiu skystą desertą. Brandy Eggnog tai turtingas, kreminis kokteilis, sujungiantis brendžio šilumą, kiaušinių, pieno, grietinėlės ir prieskonių derinį, idealiai tinkantis žiemos šventėms, ypač Kalėdoms ar Naujiems metams. Patiekiamas atšaldytas arba šiltas, dažnai mažoje taurėje ar puodelyje, šis gėrimas yra jaukus, desertiškas pasirinkimas, įkūnijantis šventinę dvasią. Jo glotni tekstūra ir šildantis skonis daro jį klasikiniu žiemos favoritu.
   Eggnog kilmė siekia viduramžių Europą, kur buvo geriami karšti pieno ir vyno gėrimai, vadinami posset. XVII a. Šiaurės Amerikoje eggnog tapo populiarus, ypač tarp kolonistų, kurie naudojo lengvai prieinamą brendį ar romą. Brandy Eggnog, kaip atskira versija, įsitvirtino XIX a., kai brendis tapo populiarus JAV. Šis kokteilis siejamas su šventinėmis tradicijomis, dažnai patiekiamas per Kalėdų vakarėlius ar šeimos susibūrimus. Brandy Eggnog buvo populiarus JAV prezidentų šventėse, įskaitant George’o Washingtono, kuris turėjo savo receptą su brendžiu, romu ir viskiu. XIX a. eggnog sukeldavo diskusijas dėl žalių kiaušinių, todėl kai kurie barmenai pradėjo naudoti pasterizuotus produktus. Šiuolaikinėse versijose kartais pridedama cinamono ar vanilės ekstrakto. Nealkoholinė versija lengvai paruošiama, pašalinus brendį ir sustiprinant prieskonių ar vanilės skonį.

Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال