Kokteilis Bullshot



Bullshot: Mėsos sultinio kokteilis su Detroito šaknimis
   45 ml degtinės.
   120 ml jautienos sultinio.
   15 ml citrinos sulčių
   Keletas lašų Worcestershire padažo
   Keletas lašų Tabasco padažo
   Žiupsnelis druskos ir pipirų
   Ledo kubeliai

   Į šekerį su ledu supilkite visus ingredientus. Gerai suplakite 10–15 sekundžių, kad atvėstų ir susijungtų skoniai. Nupilkite į highball taurę su šviežiu ledu. Papuoškite citrinos žievele ar pipirais. Kai kuriose versijose sultinį šildo, pridedant šerio. Šis metodas užtikrina sūrų, gaivų balansą. Alkoholio kiekis apie 10–12%, tad lengvas, bet sotus.

   Bullshot išsiskiria umami iš sultinio, aštriu Tabasco ir Worcestershire prieskoniu, subalansuotu citrinos rūgštimis. Jis sūrus, mėsingas, su pipirų karštumu, primenantis mėsos sriubą taurėje – sotus, bet gaivus, puikiai tinka žiemai ar pagirioms. Bullshot tai sūrus, mėsingas kokteilis, Bloody Mary giminaitis, kur pomidorų sultys pakeistos jautienos sultiniu, suteikiančiu umami gylio. Sumaišytas su degtine, citrinos sultimis ir prieskoniais, jis patiekiamas su ledu aukštoje taurėje, idealiai tinka pagirioms ar žiemos vakarams kaip gaivus, bet sotus aperityvas.

   Bullshot sukurtas 1952 m. Detroito Caucus Club bare, siekiant reklamuoti Campbell’s Beef Bouillon sultinį. Reklamos specialistas John Hurley bendradarbiavo su barmenu Lester Gruber, ir gėrimas tapo populiarus 1960–1970 m., traukdamas įžymybes į restoraną. 1980 m. jis išnyko, bet dabar patiria renesansą baruose. Bullshot mėgo tokios įžymybės kaip Malcolm McDowell, Joan Crawford ir Richard Chamberlain. 1980 m. Volstrito prekeiviai jį gėrė kaip kaloringą maistą po darbų. Šiuolaikinės variacijos: karštas su sultiniu ar bourbonu vietoje degtinės. Nealkoholinė versija – tik sultinys su prieskoniais.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال