Kokteilis Cloud Nine


Cloud Nine: Kreminis kokteilis su svajingu poskoniu


   30 ml degtinės
   30 ml airiško grietinėlės likerio (pvz., Baileys)
   20 ml amaretto likerio (pvz., Disaronno)
   10 ml grenadino (nebūtina, bet prideda spalvos ir saldumo)
   Ledo kubeliai


   Į šekerį su ledu supilkite degtinę, airišką grietinėlės likerį, amaretto ir grenadiną (jei naudojate). Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir susidarytų kreminė tekstūra. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuošimas nebūtinas, bet galima pridėti kokteilinę vyšnią ar apelsino žievelę. Plakimas užtikrina glotnią, vienodą konsistenciją. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl jis yra vidutinio stiprumo desertinis gėrimas.

   Cloud Nine siūlo saldų, kreminį airiško grietinėlės likerio poskonį, subalansuotą amaretto riešutų ir migdolų natomis bei lengvu degtinės švarumu. Grenadinas prideda subtilų uogų saldumą ir rausvą atspalvį. Skonis yra glotnus, desertiškas, primenantis skystą riešutinį saldainį, su švelniu, bet ne per sunkiu pojūčiu. Cloud Nine švelnus, kreminis kokteilis, sujungiantis airiško grietinėlės likerio saldumą, amaretto riešutų poskonį ir degtinės neutralumą, dažnai pagardintas šlakeliu grenadino ar vaisių sulčių. Patiekiamas atšaldytoje kokteilio taurėje, šis gėrimas yra desertiškas, elegantiškas pasirinkimas, tinkantis vakarėliams ar ramiems vakarams. Jo pavadinimas atspindi lengvą, svajingą pojūtį, kurį sukelia turtingas skonis ir glotni tekstūra.

   Cloud Nine kilmė nėra tiksliai dokumentuota, tačiau jis siejamas su 1980–1990 m. kokteilių bumu, kai kreminiai, saldūs gėrimai buvo populiarūs JAV ir Europoje. Tikėtina, kad jis išsivystė kaip variacija kitų desertinių kokteilių, tokių kaip White Russian ar Brandy Alexander, pakeitus pagrindinius spiritus. Kokteilis dažnai minimas kaip vakarėlių gėrimas, ypač populiarus tarp tų, kurie mėgsta riešutinius ir saldžius skonius. Cloud Nine dažnai siejamas su 1980 m. vakarėlių kultūra, kai kreminiai kokteiliai buvo madingi diskotekose ir prabangiuose baruose. Kai kuriose versijose naudojamos vaisių sultys (pvz., apelsinų ar ananasų) vietoje grenadino, suteikiančios tropinį poskonį. Kokteilis kartais vadinamas svajonių gėrimu dėl savo lengvo, pakilaus efekto. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant likerius ir vodką vanilės, migdolų ir uogų sirupais.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال