Frozen Daiquiri: Ledinis tropinis kokteilis su Kubos dvasia
60 ml šviesiojo romo
30 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
15 ml cukraus sirupo
1 puodelis smulkinto ledo (apie 200 g)
Laimo skiltelė arba kokteilinė vyšnia papuošimui
Į blenderį sudėkite smulkintą ledą, romą, laimo sultis ir cukraus sirupą. Plakite apie 20–30 sekundžių, kol susidarys glotni, šerbeto konsistencijos masė. Supilkite į atšaldytą kokteilio ar margaritos taurę. Papuoškite laimo skiltelę arba kokteiline vyšnia. Blenderio naudojimas užtikrina ledinę, gaivią tekstūrą. Alkoholio kiekis apie 10–12%, todėl jis lengvas ir tinkamas vasaros gurkšnojimui.
Frozen Daiquiri siūlo rūgštų laimo sulčių poskonį, subalansuotą cukraus sirupo saldumu ir šviesiojo romo lengvomis karamelės bei vanilės natomis. Ledinė tekstūra prideda gaivumo, todėl gėrimas yra glotnus, šaltas ir lengvai geriamas, primenantis tropinį sorbetą su alkoholio šiluma. Frozen Daiquiri tai gaivus, ledinis klasikinio Daiquiri variantas, sujungiantis šviesiojo romo švelnumą, šviežių laimo sulčių rūgštumą ir cukraus saldumą, sutrintą su ledu iki šerbeto konsistencijos. Patiekiamas atšaldytoje kokteilio ar margaritos taurėje, šis gėrimas yra idealus vasaros karštoms dienoms, paplūdimio vakarėliams ar tropinei nuotaikai sukurti. Jo glotni tekstūra ir citrusinis skonis daro jį populiariu atostogų favoritu.
Daiquiri kilmė siejama su XIX a. pabaigos Kuba, kur inžinierius Jennings Cox apie 1898 m. sukūrė originalų receptą, maišydamas romą, laimą ir cukrų. Frozen Daiquiri populiarumas išaugo XX a. viduryje, ypač 1940–1950 m. JAV, kai maišytuvai (blenderiai) tapo prieinami, leidžiantys sukurti ledinę tekstūrą. Kokteilis tapo Havanos ir Majamio barų simboliu, ypač populiarus per prohibiciją ir tarp Holivudo žvaigždžių. Frozen Daiquiri buvo mėgstamas Ernesto Hemingway, kuris dažnai lankydavosi Havanos bare El Floridita, kur buvo kuriamos įvairios šio kokteilio versijos. 1950 m. jis tapo Majamio paplūdimio kultūros dalimi, dažnai patiekiamas su vaisių skoniais, tokiais kaip braškės ar mangai. Kai kuriose moderniose versijose naudojami šaldyti vaisiai vietoje ledo. Nealkoholinė versija lengvai paruošiama, pakeičiant romą nealkoholiniu distiliatu ar sultimis.
alkoholiniai kokteiliai
FrozenDaiquiri
gaivus kokteilis
kuba
Longdrink
tropinis kokteilis
vasaros kokteilis