Kokteilis Gimlet


Gimlet: Elegantiškas ir gaivus klasikinis kokteilis
   60 ml džino (arba degtinės)
   20 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
   15 ml cukraus sirupo
   Ledo kubeliai
   Laimo skiltelė arba žievelė papuošimui


   Į šekerį su ledu supilkite džiną (arba degtinę), laimo sultis ir cukraus sirupą. Gerai suplakite apie 10 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir skoniai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę martini arba į old fashioned taurę su ledu. Papuoškite laimo skiltelę ar žievele. Šis metodas užtikrina gaivų, subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 20–22%, todėl jis yra vidutinio stiprumo.

   Gimlet siūlo švarų, rūgštų laimo sulčių poskonį, subalansuotą cukraus sirupo saldumu ir džino kadagio bei žolelių natomis (arba degtinės neutralumu). Skonis yra gaivus, citrusinis, su lengvu saldumu, kuris neerzina gomurio. Džino versija suteikia botaninį sudėtingumą, o degtinė švaresnį, lengvesnį profilį. Gimlet paprastas, bet rafinuotas kokteilis, sujungiantis džino arba degtinės botaninį skonį su šviežių laimo sulčių rūgštumu ir subtiliu cukraus saldumu. Patiekiamas atšaldytas, dažniausiai kokteilio taurėje arba su ledu old fashioned taurėje. Šis gėrimas yra gaivus, citrusinis pasirinkimas, tinkantis aperityvui ar lengvam vakarui. Jo švarus skonis ir istorinis žavesys daro jį nesenstančia klasika.

   Gimlet kilmė siejama su XIX a. pabaigos britų kariniu jūrų laivynu, kur džinas buvo maišomas su laimo sultimis, kad jūreiviai apsisaugotų nuo skorbuto. Pavadinimas galimai kilęs iš chirurginio įrankio gimlet (grąžtas) arba admirolo Thomaso Gimlette, kuris skatino šį derinį. Pirmą kartą užrašytas 1923 m., jis tapo populiarus XX a. viduryje, ypač per Raymondo Chandlerio romaną Ilgas atsisveikinimas, kur buvo aprašytas kaip džino ir laimo sulčių kokteilis. Gimlet buvo populiarus tarp britų karinio jūrų laivyno pareigūnų, kurie vertino laimo naudą ir džino skonį. Raymondo Chandlerio romane teigiama, kad tikras Gimlet yra pusė džino, pusė laimo sulčių, nors šiuolaikiniai receptai dažnai naudoja cukraus sirupą. Kai kuriose versijose naudojamas Rose’s Lime Cordial, tačiau šviežios sultys laikomos autentiškesnėmis. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant džiną nealkoholiniu distiliatu ar toniku.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال