Golden Cadillac: Prabangus kreminis kokteilis su retro elegancija
30 ml Galliano likerio
30 ml baltojo kakavos likerio (pvz., Crème de Cacao)
30 ml riebios grietinėlės
Ledo kubeliai
Į šekerį su ledu supilkite Galliano, baltąjį kakavos likerį ir grietinėlę. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir susidarytų kreminė tekstūra. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuošimas nebūtinas, bet galima užbarstyti šokolado drožlių ar kakavos miltelių. Plakimas užtikrina glotnią, vienodą konsistenciją. Alkoholio kiekis apie 15–18%, todėl jis yra vidutinio stiprumo desertinis gėrimas.
Golden Cadillac siūlo saldų, šokoladinį baltojo kakavos likerio poskonį, subalansuotą Galliano žolelių ir vanilės natomis bei grietinėlės kreminiu švelnumu. Skonis primena skystą šokoladinį desertą su lengvu anyžių ir žolelių poskoniu, kuris prideda sudėtingumo. Gėrimas yra glotnus, turtingas, bet ne per saldus, idealiai tinkantis desertiniam gurkšnojimui. Golden Cadillac tai švelnus, kreminis kokteilis, sujungiantis Galliano likerio žolelių saldumą, baltojo kakavos likerio šokoladinį poskonį ir riebios grietinėlės glotnumą. Patiekiamas atšaldytoje kokteilio taurėje, šis gėrimas yra desertiškas, elegantiškas pasirinkimas, idealiai tinkantis vakarėliams ar kaip prabangus posūkis po vakarienės. Jo auksinė spalva ir turtingas skonis atspindi 1950–1960 m. amerikietišką prabangą.
Golden Cadillac buvo sukurtas 1950-aisiais Kalifornijoje, Poor Red’s Bar-B-Q bare, El Dorado mieste. Kokteilis buvo pavadintas pagal Cadillac automobilį, simbolizavusį prabangą, ir tariamai sukurtas švenčiant naujai įsigytą auksinį Cadillac. Jis greitai tapo populiarus tarp Holivudo ir Las Vegaso elito, ypač dėl savo kreminės tekstūros ir išskirtinio Galliano skonio, kuris buvo madingas to meto kokteilių scenoje. Golden Cadillac buvo toks populiarus Poor Red’s bare, kad tapo jų vizitine kortele, o baras iki šiol švenčia šį kokteilį kaip savo palikimą. Sakoma, kad jis buvo mėgstamas Las Vegaso kazino lankytojų, ieškančių prabangaus, bet lengvai geriamo gėrimo. Kai kuriose moderniose versijose pridedama apelsinų likerio ar vanilės ekstrakto, siekiant sustiprinti skonį. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant likerius šokolado ir vanilės sirupais.