Kokteilis Golden Dream




Golden Dream: Kreminis citrusinis kokteilis su retro žavesiu
   30 ml Galliano likerio
   30 ml apelsininio likerio (pvz., Cointreau arba Triple Sec)
   30 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
   30 ml riebios grietinėlės
   Ledo kubeliai


   Į šekerį su ledu supilkite Galliano, apelsininį likerį, apelsinų sultis ir grietinėlę. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir susidarytų kreminė tekstūra. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuošimas nebūtinas, bet galima pridėti apelsino žievelę ar kokteilinę vyšnią. Plakimas užtikrina glotnią, vienodą konsistenciją. Alkoholio kiekis apie 15–18%, todėl jis yra vidutinio stiprumo desertinis gėrimas.

   Golden Dream siūlo saldų apelsinų sulčių ir likerio citrusinį poskonį, subalansuotą Galliano žolelių ir vanilės natomis bei grietinėlės švelnumu. Skonis primena skystą apelsininį desertą, su lengvu žolelių poskoniu, kuris prideda sudėtingumo. Gėrimas yra glotnus, kreminis, bet ne per saldus, idealiai tinkantis desertiniam gurkšnojimui. Golden Dream tai švelnus, kreminis kokteilis, sujungiantis apelsininio likerio citrusinį ryškumą, Galliano žolelių saldumą ir grietinėlės glotnumą. Patiekiamas atšaldytoje kokteilio taurėje, šis gėrimas yra desertiškas, elegantiškas pasirinkimas, idealiai tinkantis vakarėliams ar kaip posūkis po vakarienės. Jo auksinė spalva ir subalansuotas skonis daro jį retro klasika, primenančia 1960-ųjų kokteilių kultūrą.

   Golden Dream kilmė siejama su 1960-aisiais, JAV, kai barmenas Raimundo Alvarez sukūrė šį kokteilį Detroito bare The Pump Room. Manoma, kad jis buvo įkvėptas aktorės Joan Crawford, kuri mėgo citrusinius ir kreminius gėrimus. Kokteilis išpopuliarėjo per retro kokteilių erą, ypač tarp Holivudo elito, ir buvo laikomas prabangiu dėl Galliano likerio, tuo metu brangaus ingrediento. Sakoma, kad Joan Crawford dažnai užsisakydavo šį kokteilį, prisidėdama prie jo šlovės. Kai kuriose moderniose versijose naudojamas lengvesnis likeris, pavyzdžiui, Triple Sec, arba pridedama šiek tiek citrinos sulčių rūgštumui. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant likerius apelsinų ir vanilės sirupais.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال