Punšas Jungle Juice


Jungle Juice: Tropinis partijų punšas su karinės kilmės istorija
   750 ml degtinės
   750 ml šviesiojo romo
   375 ml triple sec
   2 l ananasų sulčių
   2 l apelsinų sulčių
   1 l spanguolių sulčių
   500 ml citrinų sulčių
   500 ml cukraus sirupo (arba pagal skonį)
   Švieži vaisiai (ananasai, apelsinai, braškės, citrinos – supjaustyti)
   Ledo kubeliai


   Dideliame inde (pvz., ąsočiuose ar kibirėlyje) sumaišykite visus alkoholius, sultis ir cukraus sirupą. Gerai išmaišykite ir pridėkite supjaustytus vaisius bei ledo kubelius. Palikite šalti bent 2 valandas (arba per naktį), kad skoniai susijungtų. Pilkite į stiklines su ledu ir papuoškite vaisių gabalėliais. Šis metodas užtikrina gaivumą ir leidžia vaisiams marinuoti gėrimą. Alkoholio kiekis apie 10–15%, priklausomai nuo proporcijų, tad gerkite atsakingai.

   Jungle Juice išsiskiria tropiniu saldumu iš ananasų ir apelsinų sulčių, rūgščiu citrinų poskoniu ir spanguolių uogomis, subalansuotu triple sec citrusais. Alkoholis slepiasi po vaisiais, suteikdamas lengvą šilumą, o vaisių gabalai prideda tekstūros. Skonis primena saldų tropinį punšą, bet stiprus. Saldus, gaivus, su uogine gausa, puikiai tinkantis karštoms dienoms. Jungle Juice gaivus, vaisinis punšas, skirtas didelėms grupėms, sumaišytas iš įvairių alkoholinių gėrimų, tropinių sulčių ir šviežių vaisių. Patiekiamas dideliuose induose su ledu, šis gėrimas yra saldus, lengvai geriamas ir idealiai tinka vakarėliams ar vasaros šventėms. Jo spalvinga išvaizda ir tropinis skonis primena atostogas, bet stiprus alkoholio kiekis reikalauja atsargumo.

   Jungle Juice pavadinimas kilo iš Antrojo pasaulinio karo laikų, kai JAV kariai Ramiojo vandenyno džiunglėse maišydavo turimus alkoholį ir tropinius vaisius, kad sukurtų improvizuotą gėrimą. Paprastas receptas apėmė kokoso sulas, razinų ir cukraus fermentaciją saulėje, o vėliau jis evoliucionavo į JAV koledžų ir vakarėlių tradiciją. 1920-aisiais pavadinimas siejamas su Fort Collins džiunglėmis – draudžiamo alkoholio zonos, o 1940-aisiais – su kareivių kūryba. Šiandien tai biudžetinis punšas be griežto recepto. Šiuolaikinėse variacijose pridedama toniko ar prosecco burbuliukams, o nealkoholinė versija lengvai paruošiama be alkoholio, tik su sultimis ir vaisiais.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال