Kokteilis Caribou Lou



Caribou Lou: Tropinis ir saldus romo kokteilis
   30 ml Bacardi 151 romo (arba kito stipraus romo, jei 151 neprieinamas)
   30 ml kokosų romo (pvz., Malibu)
   120 ml ananasų sulčių
   Ledo kubeliai
   Ananaso griežinėlis ir kokteilinė vyšnia papuošimui


   Į aukštą taurę (highball glass) įdėkite ledo kubelių. Supilkite Bacardi 151 romą, kokosų romą ir ananasų sultis. Atsargiai išmaišykite šaukšteliu, kad skoniai susijungtų. Papuoškite ananaso griežinėliu ir kokteiline vyšnia. Paprastas paruošimas pabrėžia gėrimo gaivumą ir lengvumą. Alkoholio kiekis apie 12–15%, todėl jis nėra stiprus, o esantis stiprumas maskuojamas vaisių saldumo.

   Caribou Lou siūlo Bacardi 151 romo intensyvų, stiprų poskonį, subalansuotą kokosų romo tropiniu saldumu ir ananasų sulčių gaiviu, vaisiniu rūgštumu. Skonis yra tropinis, saldus, su kokosų ir ananasų natomis, primenančiu Karibų punšą su galingu alkoholio smūgiu. Gėrimas yra glotnus, idealiai tinkantis vasaros vakarėliams ar atsipalaidavimui. Caribou Lou nestiprus, tropinis romo kokteilis, sujungiantis Bacardi 151 romo jėgą, kokosų romo saldumą ir ananasų sulčių gaivumą. Patiekiamas aukštoje taurėje su ledu, papuoštas ananaso griežinėliu ir kokteiline vyšnia, šis gėrimas yra energingas pasirinkimas, tinkantis vakarėliams ar naktiniam gyvenimui. Jo saldus, vaisinis profilis maskuoja stiprumą, darant jį patrauklų plačiai auditorijai.

   Caribou Lou kokteilis kilo 2000-ųjų pradžioje JAV, ypač Kansas City, Misūryje, kur jis buvo populiarus vietiniuose baruose kaip stiprus, tropinis gėrimas su Bacardi 151 romu, žinomu dėl savo 75,5% alkoholio stiprumo ir degumo. Tačiau tikroji jo šlovė atėjo 2006 m., kai reperis Tech N9ne išleido singlą Caribou Lou iš albumo Welcome to Strangeland, kuriame dainos žodžiuose aprašomas receptas: 151 rum / Pineapple juice and Malibu / Caribou get them all numb. Daina tapo hitu, o kokteilis – legendiniu, išpopuliarėdamas per hip-hop kultūrą ir vakarėlių sceną, ypač Vidurio Vakarų JAV. Bacardi 151, esminis ingredientas, buvo nutrauktas 2016 m. dėl saugos priežasčių – jo degumas lėmė piktavališką naudojimą, pvz., liepsnojantiems šotams ar net pirotechnikai, o tai sukėlė bylas, kurios Bacardi nusibodo. Dabar kokteilis gaminamas su įprastu 40% romu, bet išlieka stiprus. Tech N9ne daina ne tik aprašo receptą, bet ir mini Caribou kaip gėrimo efektą – karibų (Caribbean) žaismu žodžiais, nurodantį tropinį, numalšinantį poveikį. Kai kuriose versijose pridedama sodos vandens burbuliukams arba keičiamas Malibu kitu kokosų romu. Kokteilis dažnai patiekiamas kaip punšas vakarėliams, o nealkoholinė versija – su nealkoholiniu romu ir ananasų sultimis. 2006 m. daina padėjo kokteiliui tapti kultiniu, ypač tarp reperių ir vakarėlių mėgėjų, ir jis vis dar minimas hip-hop tekstuose.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال